Филипините са решени да отстояват своите суверенни права в Южнокитайско

...
Филипините са решени да отстояват своите суверенни права в Южнокитайско
Коментари Харесай

Филипините ще отстояват правата си в Южнокитайско море

Филипините са решени да отстояват своите суверенни права в Южнокитайско море. Това съобщи външният министър на страната Енрике Манало, представен от " Ройтерс ".

На собствен ред министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин уточни, че Вашингтон е на една вълна с Манила против принудата.

Изказванията си те направиха по време на среща сред министрите на защитата и външните работи на Съединени американски щати и Филипините и техните съветници по националната сигурност, ден откакто водачите на се събраха в Белия дом , с цел да осъдят засиления напън на Пекин върху Манила в противоречивото Южнокитайско море.
 Джо Байдън: Ангажиментите на Съединени американски щати да пазят Япония и Филипините са
Джо Байдън: Ангажиментите на Съединени американски щати да пазят Япония и Филипините са " стоманени "

Това сподели президентът по време на къс брифинг пред кореспонденти преди първата по рода си тристранна среща на върха.

Китай има териториални искания по отношение на съвсем , където годишно се прави търговия за над 3 трилиона $. Неговите териториални искания включват и Втората Томасова плитчина, която е в границите на изключителната икономическа зона на Филипините. Пекин е разположил патрулни кораби там, в това число - както Манила твърди - " китайска морска милиция ".

В плитчината е ситуиран дребен брой филипински бойци на боен транспортен съд, който Манила закотви там през 1999 година, с цел да затвърди териториалните си искания.

В региона имаше поредност които не престават териториалния си спор в Южнокитайско море макар решението от 2016 година на Постоянния трибунал, според което претенциите на Китай нямат правно съображение база. Пекин обаче отхвърля това решение.
 Филипините са решени да запазят позицията си при противоречива плитчина
Филипините са решени да запазят позицията си при противоречива плитчина

Силите на Манила остават ангажирани да запазят BRP Sierra Madre, която съзнателно закотвиха през 1999 г
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР