Филипините и САЩ започнаха триседмични военни учения в понеделник, които

...
Филипините и САЩ започнаха триседмични военни учения в понеделник, които
Коментари Харесай

САЩ и Филипините стартират съвместни военни учения Balikatan в Южнокитайско море

Филипините и Съединени американски щати започнаха триседмични военни учения в понеделник, които се чака да изопнат в допълнение връзките на страните с Китай.

Тазгодишното осъществяване на Balikatan, най-голямото годишно военно обучение на съдружниците, ще включва взаимно корабоплаване в оспорваното Южнокитайско море отвън териториалните води на Филипините. Френският флот, който за първи път взе участие в Баликатан, и австралийският флот също ще се причислят към маневрите.

Докато Съединени американски щати и Филипините възобновиха взаимните военноморски патрули в региона предходната година, а Съединени американски щати има в минало отплава там с други съдружници и сътрудници, това ще бъде първият път, когато сондажите на Балитан се разгръщат оттатък 12 морски благи от филипинското крайбрежие и във води, претендирани от Китай.

Пекин твърди, че Южнокитайско море съвсем в своята целокупност, макар арбитражно решение от 2016 година, което отхвърли главните детайли на неговите искове и откри, че доста от употребяваните от него води нарушават правата на Ма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР