Филип Попов е супервайзър по визуални ефекти в Troll VFX

...
Филип Попов е супервайзър по визуални ефекти в Troll VFX
Коментари Харесай

Работата във Финландия открива нови хоризонти


Филип Попов е супервайзър по образни резултати в Troll VFX – изобретателно студио за образни резултати в Тампере, Финландия. Филип има над 26 години опит във филмовата промишленост, насъбрани посредством разнородни планове в креативната софтуерна промишленост и професионалния живот на Тампере. Завършил е висшето си обучение в Нов български университет със компетентност „ Информатика ”. Говори британски и български език.
(снимка: персонален архив)

Историята на компанията Troll VFX – част от креативния екип на която е българинът – стартира през 2012 година С годините тя еволюира от дребна локална финландска компания до мощен състезател на интернационалната сцена. Днес екипът на компанията основава образни резултати за студия и стриймъри по целия свят, работила е за образните резултати на впечатляващи продукции. Наскоро Финландия, най-щастливата страна за живеене в света, започва акцията „ ”, която цели да притегли в страната ИТ фрагменти и софтуерни стартъпи, включително от България. Разговаряме с Филип Попов, супервайзър по образни резултати в, за това какви са преимуществата да избереш живот и кариера във Финлан .

Г-н Попов, какво е специфичното на това да работиш в софтуерна компания в Тампере, Финландия, и какво ви накара да изберете да работите и живеете там?

Винаги съм бил удивен от метода, по който северните нации живеят и възприемат света към тях. Спокойствието, любезността и позитивното мислене си личат в метода, по който работят и взаимодействат между тях. Истината е, че не бях осведомен със „ северната философия ” преди да отида за първи път в Тампере. Беше чист шанс да стартира работа в Troll VFX, като те оставиха специфична диря в сърцето ми
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР