ФИФА обяви кога и къде ще започне Мондиал 2026, който

...
ФИФА обяви кога и къде ще започне Мондиал 2026, който
Коментари Харесай

ФИФА обяви: Мондиал 2026 се открива в Мексико и завършва в Ню Джърси

ФИФА разгласи по кое време и къде ще стартира Мондиал 2026, който ще се организира по едно и също време в три страни - Съединени американски щати, Мексико и Канада и за първи път ще се изиграят 104 мача. Легендарният стадион " Ацтека " в Мексико Сити ще бъде хазаин за трети път в своята история на откриването на най-големия футболен конгрес на планетата. Мондиалът през 2026 година започва на 11 юни, като сходно на 1970 и 1986 година, ще се играе на най-известният стадион в Северна Америка.

ФИФА разгласи: Мондиал 2026 се открива в Мексико и приключва в Ню Джърси - 2Също по този начин стана ясно къде и по кое време ще бъде изигран най-важният мач на шампионата. Финалът ще се организира на 26 юли в Ню Йорк, на стадион - ”Метлайф ” в Ню Джърси. Това ще бъде втори край на международно състезание в Съединени американски щати, откакто тъкмо преди 30 години, когато България приключи на четвърто място, Бразилия победи против Италия в Лос Анджелис, на " Роуз Боул ".

Както е известно, за първи път рекордните 48 тима ще вземат присъединяване от шампионата. Съединени американски щати ще приема 78 мача мача, до момента в който Канада и Мексико ще имат по 13 мача от Мондиал 2026 година.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР