Ferrari показаха наследника на 812 Superfast - Ferrari 12Cilindri.Името му

...
Ferrari показаха наследника на 812 Superfast - Ferrari 12Cilindri.Името му
Коментари Харесай

Ferrari 12Cilindri комбинира ретро стил с модерен V12 двигател

Ferrari демонстрираха наследника на 812 Superfast - Ferrari 12Cilindri.
Името му издава какво се крие под дългия и грациозен челен похлупак - 12-цилиндров мотор. И по-конкретно - 6,5-литров V12 - същият, който стартира своя живот в Enzo, само че към този момент доста по-развит и усъвършенстван във всяко отношение.

12Cilindri е за почитателите на класическите „ ферарита " с огромен, атмосферен мотор, подготвени да пътуват дълго и бързо. Двигателят е без никакви електрификации и все пак покрива еконормите изцяло, като съумява да развие 830 к.с. и 678Nm.

Максималната скорост на 12Cilindri е „ над 340 км/ч ". Спринтът до 100 км/ч тот място става за 2,9 секунди, а до 200 км/ч за 7,9 сек.

Колата тежи 1560 кг., като е дълга 4733мм, необятна 2176мм и висока 1292мм. Въпреки това има контейнер 92 литра и багажникът е солидните 270 литра.

Екстериорът на 12Cilindri несъмнено изненадва, като не следва наклонността за оптимално футуристични коли. Вместо това поглежда обратно във времето и употребява детайли от предходните модели с V12 мотори на Ferrari. Компанията споделя, че това е напълно целеустремено и концепцията е да се хареса на ценителите, които желаят „ кола за малко на брой ".

Веднага се виждат детайли от 812, 365 GTB/4 Daytona, 599 Fiorano. Разбира се, притурен им е съвременен привкус. А и малко съвременни технологии. Дизайнерите не са желали да има спойлер откъм гърба, по тази причина са създали дейна аеродинамика, която да има същия резултат, само че да е по-дискретна образно.

В интериора също има композиция от ретро и съвременни похвати. Използвана е архитектурата за два кокпита на Ferrari, с съвсем симетрични половини. Освен това има и доста благоприятни условия за персонализация, с цел да може клиентът да направи интериора по-спортен или пък по-луксозен, съгласно желанията си.

Има и нови хрумвания, особено за 12Cilindri. Например „ обилно огромен " стъклен покрив, който е затъмнен и дава повече образен шир. Внедрен е и нов софтуерен интерфейс, който съчетава 10,25-инчов главен екран в средата, 15,6-инчов екран за водача и 8,8-инчов екран за пасажера.

На разположение са и технологиите, които към този момент чака всеки клиент. Например поддръжка на Android Auto, Apple CarPlay и поставка за безжично презареждане на смарт телефон. Има и аудиосистема Burmester с 12 представителя и обща мощност 1600W.

Но, несъмнено, това е Ferrari. Основната част от вниманието попада върху механиката и държанието на пътя. Шасието е напълно от алуминий, като междуосието е с 20мм по-късо по отношение на 812 Superfast. И е напълно ново, като са употребявани и преси за някои от значимите съставни елементи, с цел да се усъвършенства здравината и да се понижи тежестта.

Резултатът е, че шасито е с 15% по-твърдо по отношение на 812 Superfast, само че без да се усили тежестта. Използвана е и втора сплав от 100% рециклиран материал, която е внедрена в рамката на трансмисията и това понижава и нездравословните излъчвания при производството със 146кг. CO2 за всеки автомобил. Запазени са механичните характерности на трансмисията. Самата тя 8-степенен DCT.

Ferrari 12Cilindri употребява и доста технологии. Сред тях е ABS Evo, която дебютира на 296GTB. Има и още Virtual Short Wheelbase, slide Slip Control, Aspirate Torque Shaping и „ електронни " спирачки, т.е. педалът не е обвързван механично със спирачната система. 12Cilindri има и без значение завиване на 4-те колела, за още по-голяма маневреност и непоклатимост.

Ferrari 12Cilindri ще се предлага и в кабрио версия. Цените са надлежно 395 000 евро и 435 000 евро преди екстрите. Клиентите получават 7 години цялостно обслужване на автомобила.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР