Феновете на втородивизионния Миньор Перник отрекоха футболът да е в

...
Феновете на втородивизионния Миньор Перник отрекоха футболът да е в
Коментари Харесай

Феновете на "Миньор": Побоят над играч на "Струмска слава" е младежко сбиване, не е свързан с футбол

Феновете на втородивизионния " Миньор " Перник отхвърлиха футболът да е в основата на сбиването сред последователи и състезател на " Струмска популярност " часове преди дербито сред двата отбора, приключило с победа 3:0 за " жълто-черните ".

Преди мача стана ясно, че Борислав Никифоров от радомирския отбор е бил пребит в заведение в квартал " Изток ". Според треньора на гостите Владимир Димитров, побойниците са били от агитката на " Миньор ".

Фенклубът на перничани обаче се разграничи от нападението и изрично осъди хулиганските прояви.



" По мотив вчерашния случай /04.10.2021г./, случил се сред футболист от тима на ФК „ Струмска популярност “ и почитатели на ФК „ Миньор “ Перник,

Ние, Миньорците,

показваме нашият безапелационен митинг, името на нашия фенклуб да бъде замесвано по неприемлив метод в случай, който е подбуден от персонална омраза от участниците в него.

Клубното користолюбие не може да бъде водещо в конфликт, който е извънредно и единствено на личностна основа, конфликт, който в основата си има персонален, а не клубен проблем.

Неприемливо за нас е представители на ФК „ Струмска популярност “ да приказват лъжи и да се пробват да очернят миньорските почитатели.

Твърдейки, че има предумисъл в дейностите на тези момчета, ние ги питаме – какво прави техен футболист в заведение в краен квартал на гр. Перник един час преди началото на футболната среща?

Категорично не одобряваме всички ние да бъдем забъркани в спор и в протичащото се в едно младежко сборичкване на 10 км. отвън града.

За нас това е груба провокация, целяща да навреди на нашият клуб, както и на самите нас. За нас това е опит да се съсипе всичко, което изградихме в последните години.

Ние, последователите на ФК “Миньор “ Перник, изрично се разграничаваме от дейностите на такива почитатели и техните хулигански прояви и осъждаме всевъзможни дейности от сходен жанр.

Вярваме, че справедливостта ще спечелва и всички неуместни обвинявания хвърлени върху нас ще бъдат изчистени.

Председател на УС
Ангел Вангелов ", пишат последователите в страницата си в обществените мрежи.

Снимка: Lap.bg

Битият Никифоров, който е младеж на " Миньор ", е бил признат в " Пирогов ", а след изработен скенер - освободен за домашно лекуване.

Мачът на стадиона в миньорския град мина без произшествия. И трите гола за " Миньор " вкара Божидар Васев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР