Федералните здравни служители разширяват разследването на потенциално заразени с олово

...
Федералните здравни служители разширяват разследването на потенциално заразени с олово
Коментари Харесай

2 компании се присъединяват към WanaBana в изтеглянето на пюре от ябълка и канела за деца

Федералните здравни чиновници уголемяват следствието на евентуално инфектирани с олово торбички с плодово пюре от ябълка и канела, предлагани на пазара за деца, на фона на известия за повече болести и спомагателни изтегляния на артикули.

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати заяви в петък, че е получила отчети за седем болести в най-малко пет щата, евентуално свързани със нечисто пюре.

Две нови компании, Schnucks Markets от Сейнт Луис и Weis Markets от Сънбъри, Пенсилвания, оповестиха евакуиране на избрани артикули с ябълково пюре с канела, защото може да съдържат високи равнища на олово. WanaBana от Корал Гейбълс, Флорида, преди този момент изтегли всички партидни кодове и дати на приключване на своето плодово пюре от ябълка и канела.

Яденето на нечистите артикули може да докара до „ остра токсичност “, споделиха чиновници на FDA. Родителите и лицата, които се грижат за тях, не би трябвало да купуват или сервират продуктите с ябълково пюре с канела, които се продават посредством голям брой търговци на дребно, в това число Amazon, Dollar Tree и в питателните магазини Schnucks и Eatwell Markets.

Децата и другите, които са консумирали продуктите, би трябвало да бъдат тествани за допустимо отравяне с олово, сподели организацията.

Разследването стартира в Северна Каролина, където здравните чиновници преглеждат известия за четири деца с нараснали кръвни равнища, свързани с продукта WanaBana. Държавните здравни чиновници проучиха голям брой партиди от продукта и откриха „ извънредно високи “ концентрации на олово. FDA удостовери резултатите.

Координираната мрежа за реагиране и оценка на огнища на FDA управлява следствието в съдействие с Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати и държавни и локални здравни чиновници.

Оловото е токсично за хора от всички възрасти, само че може да бъде изключително нездравословно за децата. Повечето деца нямат явни признаци, тъй че е значимо децата, които са изложени на заплаха, да бъдат тествани, с цел да се ревизират равнищата на олово в кръвта им. Краткосрочното излагане на олово може да докара до признаци, които включват главоболие, коремна болежка, повръщане и анемия, сподели FDA.

Тежки метали като олово могат да попаднат в хранителни артикули от почвата, въздуха, водата или промишлени процеси, съгласно Американската академия по педиатрия. Излагането на олово може съществено да повреди здравето на децата, като аргументи увреждане на мозъка и нервната система и забавя растежа и развиването. Няма известно безвредно равнище на излагане на олово, сподели AAP.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР