ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Добре дошли в бъдещето

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Да си малоумен е избор. Време е да извършите цивилизационен избор, който да ви обезпечи по-успешно бъдеще. Също както можете да промените пола си, е пристигнал момента и да можете да изберете да се откажете от вашата просветеност.

Ако сте били добър възпитаник, отличен студент и, дано го кажем нескромно – хитрец, не се тормозете. Съзнателния ви отвод от просветеност ще заличи всичките тези неприятни обстоятелства от биографията ви. Звучи непоносимо, само че интелигентността не е хубаво нещо.

Звучи още по-отвратително, само че интелигентността даже е нездравословна. Най-вече за вас.

Добре пристигнали в модерното време на менталната евтаназия.

Огледайте се. Живеете в свят, в който да си интелигентен не е подходящо. Умния човек се пробва да има мнение. Гледа да изпъкне. Да показва качества. Прави забележки и е сериозен. Не е лагер, който покорно да се върти 24/7 в корпоративната машина. Лагер, който да се самоподдържа в прилична физическа форма, с цел да издържи на напрежението през годините, и в случай че може да пукне незабавно откакто се пенсионира, с цел да не тежи на пенсионната система. Мислите ли, че някоя от по този начин защитаваните социално-икономически системи има потребност от сходен вид хора?

Когато кандидатствате за работа работодателите не се интересуват от вашата просветеност. Е, би трябвало да има някаква, да кажем, базова просветеност и до такава степен. По-важното е да сте прилежни, положителни и безропотни. Ако може и да сте хубави, с цел да запълвате по прелестен метод огромните пространства, обезпечени от сивите стени в офисите. Но най-важното е да не създавате проблеми. А интелигентността сама по себе си е проблем. Тя води до протест. Корпорациите не обичат протести. Правителствата също.

Умният човек желае да е информиран. Огледайте се и ще забележите, че вас не ви осведомяват. Новия свят няма потребност от осведомени хора. Има потребност от ползване, показатели и лихвени проценти. Има потребност от реклама, пиар и агитация. Къде тук се виждате вие, въоръжени с вашата просветеност? Къде виждате и децата си? В един предстоящ свят вие ще бъдете уверени (ще се учудите какъв брой бързо ще се случи това) да си имплантирате чип, обвързван с неокортекса, по който ще текат реклами, до момента в който не се побъркате и си продадете органите, с цел да наваксате на потребителските си потребности.

Затова, апелирам ви, отбягвайте да бъдете умни. Освен, че е нездравословно, интелигентността ще ви пречи да бъдете сполучливи. Ще ви го кажа по-разбираемо: Не е смарт да си смарт!

Затова постъпете рационално и се откажете от досадния ви разсъдък. То така и така скоро ще пуснат неестествен, който по време на черния петък ще се продава с 80% понижение. И това в случай че не е хубава вест?!

Добре пристигнали в бъдещето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР