ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Бойко се окопава във властта с далаверите на един Ревизор

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Безумията на Ревизоро в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) не престават с цялостна мощ, под неговия стопанин и наставник Бойко Борисов.

След като на 15 януари 2020 година Едил Димитров с прякор Ревизоро беше определен за министър на околната среда и водите и сипеше люти закани за инспекции и проверки, ето какво свърши досега – едно огромно нищо.

Обикаляше телевизионните студиа, преследваше контейнери и камиони с вносни отпадъци и персонално мереше какъв брой е пълен снега в планината. Но в една активност Ревизоро е непостижим – за една година и три месеца е махнал, уволнил и изгонил не един, не двама, а цели петима изпълнителни шефове на Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) – връх заслужен за „ Гинес “. Това научи ФАКТИ от информиран източник. Последният шеф даже се задържал на поста единствено 15 дни.

Министърът обаче не стопира дотук. Три дни преди парламентарните изборите взема решение, че единствено да уволнява не е задоволително и по тази причина влиза в ролята на арбитър, прокурор и служител на реда по едно и също време. Със своя заповед запечатва Изпълнителна агенция по околна среда и не разрешава всички разпоредителни дейности на управлението. Този интервал траял 14 дни.

Това, че Агенцията била възпрепятствана да работи 14 дни е меко казано скандално. Странно е, че петима изпълнителни шефове не са съумели да угодят на настояванията и претенциите на министъра на Министерство на околната среда и водите.

Изводите, които следват са два - или Ревизоро е назначавал некадърници за изпълнителни шефове, или става въпрос за напън и нерегламентирани претенции към тези хора от страна на Димитров. Каква е истината може би скоро ще стане ясно.

С нов кадрови лупинг преди няколко дни Ревизоро назначава безспорна „ калинка “ за изпълнителен шеф, в прорез с моралните и етичните правила, че към този момент е министър в оставка. Протежето на Ревизоро е сложено с една единствена цел от него – да подпише и прокара избрани процедури и преписки, както и да организира политическа чистка в Изпълнителна агенция по околна среда.

Кадровите безчинства на пернишкия Фред Астер не престават и в този момент. В понеделник – 24 април 2021 година, персонално той се погрижил двете заместник-министърки в Министерство на околната среда и водите да бъдат назначени на други длъжности в министерството. Става дума за Славея Стоянова и Илияна Тодорова. С тези си дейности министърът гази мораториума на Парламента, като башибозук през Априлското въстание.

Всичко това се случва с дейното подпомагане на министър-председателя. И до момента в който парламент и президент слагат остро въпроса за актуализиране на държавния бюджет - заради неналичието на задоволително средства, то министър председателят на страната още веднъж стремително раздава пари на държавните чиновници под формата на в допълнение материално стимулиране (ДМС).

Явно предизборната акция стартира, тъй като в тежка рецесия и пандемия – при липса на пари за пенсионери и обществено слаби, юначен да раздаваш пари на държавната администрация, е меко казано скандално. Става ясно и на децата в детската градина, че кабинетът в оставка с всеки минал ден се окопава във властта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР