Фактът, че Съединените щати и Великобритания атакуваха позициите на йеменските

...
Фактът, че Съединените щати и Великобритания атакуваха позициите на йеменските
Коментари Харесай

Иранското външно министерство: Ударите на САЩ и Великобритания срещу Йемен противоречат на изявленията за нежелание за ескалация

Фактът, че Съединените щати и Англия нападнаха позициите на йеменските бунтовници хуси, опонира на изказванията на тези страни за нежеланието им за по-нататъшна ескалация на спора в Близкия изток. Това сподели формалният представител на иранското външно министерство Насър Канани Чафи, оповестява организация.

Според него Иран преглежда ударите като нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Йемен и „ фрапантни нарушавания на интернационалното право “.

Съединени американски щати и Англия, акцентира Канани Чафи, като не престават да правят сходни офанзиви, заплашват международната сигурност.

По-рано ръководителят на Министерството на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс съобщи, че третата взаимна серия от офанзиви на Съединени американски щати и Англия против Йемен не е ескалация и е симетричен отговор на дейностите на бунтовниците хуси. От Белия дом, както оповестяват американски медии, също увериха, че не желаят по-нататъшна ескалация на обстановката.

Съединените щати и Англия удариха минимум 13 цели на бунтовниците Ансар Аллах Хути в Йемен в събота, поразявайки 36 цели, съгласно Централното командване на Съединени американски щати. Австралия, Бахрейн, Дания, Канада, Холандия и Нова Зеландия предоставиха поддръжка на американските и английските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР