EY придобива австрийския ESG консултант denkstatt, който е сред водещите

...
EY придобива австрийския ESG консултант denkstatt, който е сред водещите
Коментари Харесай

EY придобива австрийския ESG консултант denkstatt

EY придобива австрийския ESG съветник denkstatt, който е измежду водещите в областта на ESG.

Така австрийската група, част от която е българският офис, влиза в мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия с общо 170 чиновници и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt.

Работните екипи ще бъдат мултидисциплинарни и ще се образуват според от съответната потребност на клиента.

Целта е да дават персонализирани услуги и решения. Те ще включват данъчни, правни, бизнес и одит консултанти в един екип с специалисти по ръководство на околната среда и ресурсите, климатични моделирания, ръководство на корпоративния въглероден отпечатък, ESG отчетност и запазване на биоразнообразието.

„ Обединявайки се с водеща консултантска компания по въпросите на устойчивостта разширяваме нашия консултантски портфейл и доста надграждаме както компетентността, по този начин и потенциала си в региона на услугите за резистентност “, разяснява Николай Гърнев, ръководещ съучастник на EY за България и Югоизточна Европа.

След обединяването на двете компании, EY denkstatt става една от най-големите консултантски и одит компании по въпросите на ESG и устойчивостта в България.

„ Общата ни цел е да способстваме оптимално за стабилно развиване на фирмите, и по този метод и на обществото като цяло. В тази настройка можем да адресираме проблемите на клиентите си самостоятелно и да им помогнем във всяко едно отношение като предоставим цялостни и профилирани решения в региона на устойчивостта за всяка една промишленост. Заедно сътворяваме още по-силен положителен резултат и добавена стойност за нашите клиенти, чиновници и за стопанската система като цяло, което пък е в унисон с нашата цел в EY за създаване на по-добър работен свят “, добавя Гърнев.

Групата denkstatt е учредена във Виена през 1993 година и от този момент се е трансформирала в една от най-опитните консултантски компании за резистентност на австрийския и европейския пазар с към 170 чиновници и офиси в пет страни.

В България denkstatt стартира да оперира през 2007 година. Компанията на локално равнище се управлява от двама сътрудници Боян Рашев и Климентина Рашева, като към 2023 година в сдружението работят 27 индивида.

„ Не се тормозим да гледаме далеко и в мащаб. Заедно с EY чакаме по-голямо въздействие на бизнеса, като използваме нашите познания и умения на световно равнище. Иска ни се EY denkstatt да поддържа клиентите си – както компании, по този начин и институции – тъй че пътят към зелено бъдеще да ги прави по-силни и сполучливи ”, разяснява Боян Рашев, съучастник, EY denkstatt.

През 2021 година EY доста уголемява портфейласи от услуги за резистентност - като тактика, налози, сливания и придобивания, дотации, както и с съвещания по използване на европейската таксономия, CSRD или CSDDD. Всички тези услуги на EY и denkstatt в този момент ще бъдат обединени под шапката на EY Sustainability.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР