Евровизия официално започна и ни делят броени часове до втория

...
Евровизия официално започна и ни делят броени часове до втория
Коментари Харесай

Колко струва на Швеция да е домакин на Евровизия

Евровизия публично стартира и ни разделят броени часове до втория полуфинал, в който 16 страни ще премерят сили. От тях 10 ще се класират на финала в събота, 11 май. 
 Кои са страните с най-хубави шансове за победа в Евровизия 2024
Кои са страните с най-хубави шансове за победа в Евровизия 2024

Какво да чакаме от тазгодишното издание на песения конкурс

Още до момента в който гледахме първия полуфинал в вторник, 7 май, с цялата му помпозност и лукс, се замислихме какъв брой ли коства едно такова събитие. Основните разноски за провеждането на надпреварата се поемат от страната-домакин - нормално спечелилият от миналата година, чиято отговорност е да направи шоу за запомняне. Тези суми са варирали доста през годините.

През 2013 година шведският град Малмьо се гордее с семейството, което се прави оценка на към 2.1 милиона евро, отбелязва CNBC. Това обаче не може да се съпоставя с 40-те милиона евро, изхарчени от Москва през 2009 година, почти 28-те милиона евро, изплатени от Дюселдорф през 2011 година, и малко над 50-те милиона евро, похарчени от Копенхаген през 2014 година

Но короната за най-скъпата до момента се държи от столицата на Азербайджан Баку, която през 2012 г. харчи между колосалните 60 и 65 милиона евро единствено за събитието - да не приказваме за 93-те милиона евро, които пръска за нов стадион, в който да се състои.

Лорийн върна Евровизия 2024 в Швеция и още веднъж в Малмьо след втората си победа в Ливърпул през предишния май с песента си " Tattoo ". Според Катрин Стернфелд Джаме, началник на общинския съвет на Малмьо, градът е вложил единствено 30 милиона шведски крони (или почти 2.5 милиона евро), с цел да бъде хазаин на състезанието за ария на Евровизия през 2024 година

Инвестицията на община Малмьо за Евровизия 2024 се е нараснала с 5 милиона шведски крони спрямо 2013 година, когато бюджетът за конкурса е 25 милиона шведски крони (около 2.1 милиона евро). Туристическата промишленост обаче носи невероятните 185 милиона шведски крони (около 15.5 милиона евро) през 2013 година на града.

Тази година организацията е по-евтина от тази през 2016 година, която се провежда в Стокхолм. В Стокхолм 100 милиона шведски крони (8 526 680 евро) са вложени в организацията на събитието, като половината от тях са ориентирани към поправки и разноски, свързани със залата.
 Евровизия 2024: ето ги първите 10 финалисти
Евровизия 2024: ето ги първите 10 финалисти

Кои са страните, които отпаднаха на първия полуфинал

Малмьо се оказва по-евтин вид за Швеция в съпоставяне със Стокхолм. Целта на Швеция за 2024 г. е същата като през 2013 година, " по-малкото е повече ". Тази аргументация ще помогне за понижаване на разноските за прехвърляне посредством основаване на добри представяния с по-нисък бюджет, което е страхотна мотивация за по-малките страни, изключително по време на международна енергийна рецесия, написа Eurovision Fun.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР