Европейският за климата превръща постигането на целта на ЕС в

...
Европейският за климата превръща постигането на целта на ЕС в
Коментари Харесай

ОББ предлага кредит за изграждане/покупка на фотоволтаични инсталации


Европейският за климата трансформира постигането на задачата на Европейски Съюз в региона на климата за понижаване на излъчванията на Европейски Съюз с минимум 55% до 2030 година в правно обвързване. Страните от Европейски Съюз работят по ново законодателство, с цел да реализиран тази цел и да създадат Европейски Съюз климатично безпристрастен до 2050 година

Въвеждането на възобновими енергийни източници е част от.

REPowerEU , който се извършва от май 2022 година, оказва помощ на Европейски Съюз да:
пести енергия произвежда чиста енергия диверсифицира енергийните доставки
Като цяло, законодателството на Европейски Съюз пробва да улесни оптимално и осъществяването на планове, свързани с построяването на централи за сила от възобновими източници.

Националният проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) на Република България дефинира, че до 2030 година делът на силата от възобновими източници (ВИ) в брутното извънредно ползване на сила би трябвало да е в размер на 27.09%.

За реализиране на националната цел за дял на силата от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) в брутното извънредно ползване на сила до 2030 година (27.09%) в е планувано следното систематизиране по браншове:
30.33% дял силата от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) в бранш електрическа сила. 42.60% дял силата от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) в бранш топлинна сила и сила за изстудяване. 14.2% дял силата от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) в бранш превоз.
В отговор на все по-актуалната за бизнеса тематика за вложения във възобновими енергийни източници Обединена българска банка предлага капиталов заем до 600 000 лева/300 000 евро за изграждане/покупка на фотоволтаични съоръжения.

Кой може да се възползва?

е ориентиран към юридически лица, регистрирани според българското законодателство, както и лица, упражняващи свободни специалности и аграрни производители, с годишен оборот до 2 млн. лева Банката може да финансира до 90% от цената (без ДДС) на плана или до 100% от цената (без ДДС) на плана при присъединяване в грантови стратегии на Европейски Съюз.

Инвестиционният заем е предопределен за финансиране на изграждане/покупка на фотоволтаична апаратура с до 500 kW мощ за произвеждане на електрическа енергия за лично ползване и/или продажба .

Срокът на погашение на заема е до 120 месеца, гратисният интервал е до 9 месеца, а погасяването става на равни месечни вноски по главница и съответната за интервала рента върху остатъка по главницата.

Сред характерностите на заема са:
Висок % на финансиране Дълъг период на погашение - до 120 месеца Без ограничаване в метода на потребление на създадената електрическа сила - за лично ползване и/или продажба
Такава инвестиция може да даде на кредитополучателя както опция да създава нужната за личните му потребности сила, по този начин и да получава приход посредством продажба на генерираната от фотоволтаичната апаратура електрическа енергия. По този метод, несъмнено, се подкрепя и процесът по енергийна промяна.

При потребност от консултация или въпроси можете да се свържете с нашите специалисти в в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Хасково, Плевен, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново, Добрич, Сливен, Благоевград и Враца.

Статията е финансирана от ОББ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР