Европейският съюз се подигра с правовия ред и с борбата

...
Европейският съюз се подигра с правовия ред и с борбата
Коментари Харесай

Български журналисти отказаха пари от европроект: ЕС стисна ръката на Пеевски и зачеркна борбата с корупцията в България

Европейският съюз се подигра с правовия ред и с битката с корупцията в България.

Журналистите от BIRD оповестиха, че приключват присъединяване си в планове с европейско финансиране и ще върнат остатъка от грант на белгийска организация за финансиране на следствия, която работи с европейски пари.

Ето и цялото им изказване:

Днес стана известно, че в границите на белгийското председателство на Европейския съвет, посланиците на страните членки на Европейски Съюз са се срещнали в белгийската резиденция в София с делегация на Движението за права и свободи (ДПС), водена от нейния ръководител Делян Пеевски.

Делян Пеевски е българският айсберг на корупцията и еманация на превзетата от Мафията страна. Той е глобен за забележителна корупция от Съединени американски щати и Англия.

Легитимирането му по този метод Европа е пестник за гражданското общество в България, което от години поставя старания да се освободи от хватката на мафиотски властови зависимости.

BIRD e скромна журналистическа организация, която се е посветила на задачата да проверява корупцията, злоупотребите с власт и публични пари и преплитането на властта с проведена престъпност. Делян Пеевски е постоянен воин на нашите следствия и е обвързван в това число с големи злоупотреби с европейски средства.

За нас дипломатическият сигнал на тази среща е явен и еднопосочен - Европа обръща тил на политиката си за одобряване на правовия ред и битката с корупцията и легитимира корупционните разрушители на нейните полезности.

BIRD се финансира главно от дарения на читателите, само че взе участие и в интернационалните планове, финансирани по разнообразни грантови схеми. Един подобен план е финансиран от Journalismfund.eu - организация основана в Белгия, разпределяща европейски средства. По този план с мажоритарно европейско финансиране сме получили 2110 евро през тази година и следва да получим още 745 евро. В знак на митинг ще прекратим присъединяване си в плана и макар свършената работа ще върнем получените средства.

Също по този начин заявяваме, че няма да аплайваме и да участваме в планове, финансирани с европейски средства, до момента в който Делян Пеевски не бъде глобен по европейски механизъм, сходен на американския закон " Магнитски "

Тази лицемерна политическа Европа, която се ръкува с българската Мафия, не заслужава нашия опасен труд и напъните ни да осветим схемите, с които се крадат европейските средства. Заслужават го обаче европейските жители и го изискуем на тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР