Европейският съюз призна резултатите от президентските избори във всички територии

...
Европейският съюз призна резултатите от президентските избори във всички територии
Коментари Харесай

ЕС призна резултатите от президентските избори в Русия, с изключение на Крим и новите региони

Европейският съюз призна резултатите от президентските избори във всички територии на Русия, като се изключи Крим и районите, които бяха анексирани през септември 2022 година В изказването на Съвета на Европейски Съюз се показва, че съветските поданици са били лишени от „ същински избор “.

Европейският съюз показва страдание, че наблюдаващи от ОССЕ не бяха позволени до присъединяване в съветските президентски избори, което съгласно Съвета на Европейски Съюз опонира на отговорностите на Русия към организацията и „ лишава опцията за самостоятелна оценка на изборите “.

В изказването на Съвета на Европейски Съюз се споделя, че съветските избори са били извършени в „ изискванията на непрекъснато свиващо се политическо пространство “, което е довело до „ увеличение на нарушаванията на гражданските и политически права “ и е лишило руснаците от „ действителен избор “. Според Европейска комисия неочакваната гибел на опозиционния водач Алексей Навални е един от признаците на „ възходящи и систематични политически репресии “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР