Европейският парламент написа домашната си работа на последната пленарна сесия

...
Европейският парламент написа домашната си работа на последната пленарна сесия
Коментари Харесай

Евродепутатите приеха законодателство за борба с насилието над жени

Европейският парламент написа домашната си работа на последната пленарна сесия преди европейските избори. Истински маратон с приемане на 89 законодателни текста и 7 резолюции. 

Много от тях обаче не се одобряват като цялостна победа за законодателите, защото техните претенции и предложенията на Европейски Съюз се размиха в дебатите.

Такъв е казусът със законодателството за работещите през онлайн платформи. Да бъдеш пръв по рода си и да адресираш проблем с труда, който провокира митинги в цяла Европа, не беше задоволително за страните членки да се договорят за индикатори за чиновниците на платформите. Но въпреки всичко текстът ще промени доста неща за тях.

 
Досега служащите бяха тези, които се явяват пред арбитър и показват доказателства, че са чиновници, а не самонаети. С директивата това състояние се трансформира. Сега платформата би трябвало да потвърди пред съда, че служащият не е нает.
Елизабета Гуалмини – евродепутат от Прогресивен алианс на социалистите и демократите в Европа

Подобен е казусът и с първия закон на Европейски Съюз за битка с насилието над дами. Въпреки натиска на Народното събрание, няма общо определение за обезчестяване на европейско равнище заради съпротивата на няколко държавни управления... по време на договарянията.

 
Заради министър-председателите. И министрите на правораздаването, които би трябвало да трансформират мнението си. Използваха обстоятелството, че това е юридически въпрос, не е от компетенциите на Европейски Съюз. Смятам, че това ще се промени. Ние би трябвало да ги убедим, че закононарушението обезчестяване е тип полова употреба, че е предмет на договорите и би трябвало да участва в европейското законодателство.
Франсис Фицджералд – евродепутат от ЕНП, Ирландия

Финално – законодателството за опаковките и преработването също беше признато по време на маратонския избор, само че окончателният текст е по-малко упорит от предстоящото: признато бе условие за понижаване на количеството рециклирана пластмаса в опаковките. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР