Европейският парламент (ЕП) прие с голямо мнозинство Закона за данните,

...
Европейският парламент (ЕП) прие с голямо мнозинство Закона за данните,
Коментари Харесай

ЕС въвежда закон за достъпа и използването на данни

Европейският парламент (ЕП) одобри с огромно болшинство " Закона за данните ", който вкарва нови регулации за потреблението и шерването на данни. Законът е признат с 481 гласа " за ", 31 " срещу " и 71 " въздържал " се.

Той вкарва правила за шерването и потреблението на информация, което е генерирана от устройства и услуги. В това число влиза и Интернетът на нещата, индустриални машини и така нататък Законът също по този начин разрешава на потребителите да имат достъп до тези данни, които са генерирани от тях.

Екологичен потенциал чака Законът за данните да подкрепи основаването на нови услуги, в това число в областта на изкуствения разсъдък, да усъвършенства обгрижването на клиентите в следпродажбеното обслужване, да направи даже ремонтите на устройствата по-евтини. Законът основава условия и за по-умни системи за сигурност и реакция, както и планува в рискови обстановки и бедствия да се обезпечава достъп на институциите до тези данни.

Въведени са ясни правила за отбрана на комерсиалните секрети, с цел да се предотврати прехвърлянето им или течове. Предвижда се обвързване клауд фирмите да обезпечават елементарен метод на клиентите да трансферират информацията си другаде, както и право на клиентите да предоговарят изискванията и да не бъдат " заключвани " в един снабдител.

Законът за данните е разследване на дълги изследвания и процеси на институциите. Европейската комисия споделя, че 80% от индустриалните данни, които се събират, в никакъв случай не се употребяват. Законът би трябвало да внесе повече изясненост кои данни могат да се употребяват и по какъв начин. Следващата стъпка е той да бъде утвърден и от Европейския съвет, след което ще влезе в действие.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР