Европейската централна банка ще разпореди на Уникредит (UniCredit) да свие

...
Европейската централна банка ще разпореди на Уникредит (UniCredit) да свие
Коментари Харесай

Притискат Уникредит да ограничи руския си бизнес

Европейската централна банка ще разпореди на " Уникредит " (UniCredit) да свие до най-малко бизнес връзките си с Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на два осведомени източника, поискали анонимност. Целта е върху Москва да бъде оказан спомагателен финансов напън.

Исканията към втората по величина европейска банка ще бъдат сходни на към този момент отправените към австрийската " Райфайзен " (Raiffeisen Bank International), най-голямата западна банка, която към момента оперира в Русия. От " Райфайзен " се желае в границите на избран период да понижи отпущането на заеми и обезпечаването на разплащания в Русия.

От ЕЦБ и " Уникредит " към този момент отхвърлят коментар.

Според източниците след месеци полемики от ЕЦБ са решили да изпратят на " Уникредит " правно-обвързващо разпоредително писмо за понижаване на съветския бизнес на банката. Това е предпоследна стъпка преди налагането на наказания и санкции.

 iStock
С писмото ЕЦБ ще даде късмет на " Уникредит " да избегне санкции като непринудено приключи интервенциите си в Русия и с съветски субекти.

През февруари основният изпълнителен шеф на " Уникредит " Андреа Орчел съобщи, че тактиката на банката във връзка с Русия остава без смяна и бизнесът последователно се свива. Руският клон на " Уникредит " разгласи облага преди налози в размер на 890 милиона евро за 2023 година, или към 7,7 от общата за цялата група. През 2021 година облагата на съветския клон е била " едвам " 210 милиона евро.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР