Европейската прокуратура предполага, че заподозрените са предоставили на компетентните органи

...
Европейската прокуратура предполага, че заподозрените са предоставили на компетентните органи
Коментари Харесай

Европейската прокуратура с арести в България за измами с пари за земеделие. Задържан е държавен служител

Европейската прокуратура допуска, че обвинените са дали на способените органи погрешна информация от името на други лица, с цел да получат финансиране за селското стопанство.

Според доказателствата, вместо да кандидатства за аграрни средства за огромен имот земя, проведената незаконна група го е разделила на по-малки имоти. Твърди се, че след това те са употребявали лица с ниски социално-икономически позиции като пълномощници за подаване на заявки за аграрни средства.

 

Приема се, че водачът на проведената незаконна група е получил пълномощие от поставените лица да работи като техен представител пред Държавен фонд „ Земеделие “ и Общинска работа по земеделие - Севлиево, както и пред банки. Това значи, че той е можел непосредствено да вземе земеделските фондове на Европейски Съюз, за които те са кандидатствали, и да получи цялостен надзор върху плановете, показва обвиняването на Европейския съюз.

 

Разследването демонстрира също, че двама държавни чиновници от Държавния фонд „ Земеделие “ и Общинска работа по земеделие – Севлиево може да са били членове на проведената незаконна група. Смята се, че те са улеснявали активността на групата, като са предоставяли информация и препоръки, свързани със съответната оперативна стратегия и последващите инспекции по време на осъществяването на плановете.

 

Един от държавните чиновници е измежду тримата задържани. Освен това са осъществени претърсвания на имущество на пет частни адреса и в Общинска работа по земеделието в Севлиево, а на четири лица са осъществени персонални обиски.

 

Действията по следствието към момента не престават, а общият размер на вредите следва да бъде изчислен, се споделя в информацията.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР