Европейската футболна централа УЕФА може изненадващо да направи промяна в

...
Европейската футболна централа УЕФА може изненадващо да направи промяна в
Коментари Харесай

УЕФА може да отнеме финала на Шампионската лига от полския арбитър Шимон Марчиняк

Европейската футболна централа УЕФА може изненадващо да направи смяна в съдийската бригада, която ще управлява финала в Шампионската лига освен това единствено малко повече от седмица преди разногласието за трофея сред Манчестър Сити и Интер на 10 юни в Истанбул.

По проект основен съдия на срещата би трябвало да бъде полякът Шимон Марчиняк, само че една негова поява през последните дни може да му коства опцията да реферира борбата за най-ценния европейски клубен трофей.

Преди дни Марчиняк дружно със своите сътрудници са взели присъединяване в събитие, проведено от крайнодесния полски политик Славомир Менцен.

Менцен е началник на партия " Нова надежде " в страната си, където е прочут със своите хомофобски настроения и антисемитски изявления.

Това наподобява не се е понравило на УЕФА, откъдето въпреки всичко са дали време на Шимон Марчиняк до събота да даде пояснение по случая преди да бъде взето дефинитивно решение.

Припомняме ви, че предишния декември 42-годишният поляк бе основен арбитър и по време на финала на международното състезание по футбол в Катар сред Франция и Арежентина.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР