Европейската част от световното турне на шесткратния носител на Грами

...
Европейската част от световното турне на шесткратния носител на Грами
Коментари Харесай

Джейкъб Колиър ще свири и пее с Мистерията на българските гласове в София

Европейската част от международното турне на шесткратния притежател на " Грами " Джейкъб Колиър стартира от България след излизането на новия му албум " Djesse Vol. 4 ". Звездата ще изнесе взаимен концерт с " Мистерията на българските гласове " в София на 11 юли в зала 1 на Националния замък на културата. Програмата включва солови осъществявания на песни от новия албум на Джейкъб Колиър, независими осъществявания на хор " Мистерията на българските гласове ", както и взаимни на младия британец и световноизвестния български женски хор, които ще бъдат показани за първи път пред аудитория, научи ДУМА от Катя Стайкова.
29-годишният Джейкъб Колиър е приет от музикалната рецензия и музикалните среди за един от най-надарените модерни млади реализатори. Почти безконечен е описът му с достижения, в които влизат шест награди " Грами ", дванадесет номинации за " Грами ", в това число за най-хубав албум на годината през 2021-ва. В листата му с колаборации са имена " Coldplay ", SZA, Stormzy, Alicia Keys, Shawn Mendes и други международни звезди.
Звездата на младия музикант изгрява, откакто притегля вниманието на Куинси Джоунс - световноизвестния американски музикален и телевизионен продуцент, аранжор, диригент, композитор и велик тромпетист, работил с най-големите имена в джаза. Колиър го впечатлява с многогласните си и мултиинструментални ютюб кавърверсии на известни песни. Под менторството на великия продуцент Джейкъб записва и издава през 2016 година дебютния си албум " In My Room ", в който той, с изключение на вокалните партии, извършва и записва и партиите на всички принадлежности. В късата си, само че свръхуспешна кариера Джейкъб Колиър си е спечелил справедливо признанието " Коронованият принц на хармонията " и правоприемник на трона на Ерик Уитакър.
В последните няколко години Джейкъб придобива популярност с енергичните си концерти, в които прави публиката съизвършител в осъществяванията си, като я трансформира в голям хор, дирижиран от самия него. Колиър е прочут и с дарбата си да споделя разбиранията си за комплицирани въпроси от теорията на музиката на гениално елементарен, елементарно понятен за всички език.
Въпреки че младият британец доста пъти е заявявал, че е огромен почитател на " Мистерията на българските гласове ", едвам в този момент, в София, ще е първата му среща с нашия знаменит женски хор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР