Европейската агенция по лекарствата обяви, че две поставени дози от

...
Европейската агенция по лекарствата обяви, че две поставени дози от
Коментари Харесай

Микробиолог: Очаква се внос на Делта варианта по време на туристическия сезон

Европейската организация по медикаментите разгласи, че две сложени дози от имунизациите защищават от "Делта " разновидността на COVID-19. В България обаче темповете на имунизация осезаемо понижиха. От служебното държавно управление намерено заговориха за възможна нова вълна при започване на есента.

"В момента сме в временен интервал, рано е да се приказва за последваща вълна, само че в някои страни се вижда понижаване на заразяване с "Делта " разновидността на вируса ", това сподели в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS доцент Иван Иванов, микробиолог към НЦЗПБ.

Той добави, че при "Делта " разновидността се чака по-леко преболедуване, а имунизациите са изцяло ефикасни и ще бъдат такива отсега нататък.

Според него намаляването на случаите у нас се дължи на по-малко скупчване на хората на едно място, а и отношението се е трансформирало към самата болест.

"Преболедувалите е изцяло допустимо да се разболеят още веднъж, както с "Делта ", по този начин и с други разновидности ", уточни още микробиологът.

Доц. Иван Иванов добави, че от "Делта " разновидността боледуват по-често младежите и не може да се каже още дали този вид ще бъде мощно публикуван у нас, само че би трябвало да се чака импорт на вирус по време на туристическия сезон.

Той бе безапелационен, че сега ограниченията са съответни и няма потребност да се стягат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР