Европа в момента е твърде технологично зависима от Китай и

...
Европа в момента е твърде технологично зависима от Китай и
Коментари Харесай

Финландия: Европа е твърде технологично зависима от Китай

Европа сега е прекомерно софтуерно подвластна от Китай и би трябвало да внимава с тази взаимозависимост, сподели министър-председателят на Финландия Сана Марин в четвъртък.

" Нека бъдем почтени, към този момент имаме уязвимости. Виждаме го, когато става дума за чипове или полупроводници, ние сме прекомерно подвластни ", сподели Марин, говорейки на годишно събитие за започващи компании във финландската столица Хелзинки.

Марин сподели, че Европа би трябвало да си вземе поучения от зависимостта си от съветската сила, която докара до продължаващата енергийна рецесия в Европа, както и от неналичието на медицински консумативи, следена по време на пандемията от COVID-19.

" Трябва да се уверим, че имаме опциите и знанията да изградим тези технологии и да не сме подвластни от Китай и други властнически страни, които имат друга логичност от тази на демократичните страни ", сподели Марин.

Марин прикани Европа да влага повече в личното си развиване на нови области на технологии като изкуствения разсъдък и квантовите калкулации.

" Наистина се безпокоя за тази софтуерна сфера, тъй като се опасявам, че вършим същите неточности с технологиите и цифровите решения, а също и суровините, от които се нуждаем, с цел да изградим тези технологии ", сподели тя, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР