Европа и енергийният сектор - за законодателството в сферата на

...
Европа и енергийният сектор - за законодателството в сферата на
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: В енергийния микс на България над 20% идва от възобновяема енергия

Европа и енергийният бранш - за законодателството в областта на нулевите излъчвания, за зелените политики, за енергийната самостоятелност в Българска национална телевизия " Денят стартира " разяснява евродепутатът Цветелина Пенкова.



За първи път Европа се насочва с изключение на към напъните за този обективен преход към прекосяването към една зелена стопанска система и зелена енергетика, за първи път се обръща голямо внимание и на връщане на големи производства в границите на континента. Тук приказваме и за работни места, тук приказваме и за реиндустриализация, за възобновление на европейската стопанска система, която значително беше изнесена и беше станала подвластна от трети страни, уточни тя.

За нулевите излъчвания Цветелина Пенкова разясни, че би трябвало да обърнем внимание първо на уравновесен и сигурен енергиен микс, на базови енергийни източници и на допълващи такива. Допълващите са обновяемите източници на сила, в които България има съществени триумфи.

В нашия енергиен микс над 20% идва от възобновима сила, което е над междинните за Европа равнища, акцентира тя.

От базовите източници, които са въглища, газ и нуклеарна сила, е явно, че посоката на България е към нуклеарната енергетика, означи евродепутатът.

Ядрените мощности за нас са пътят напред по доста аргументи - конкурентоспособност, специалисти, опит в тази посока, уточни тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР