Евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП) се възмутиха от изказването

...
Евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП) се възмутиха от изказването
Коментари Харесай

Берлускони – сенилен или корумпиран от Путин?

Евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП) се възмутиха от изявлението на досегашния си сътрудник Силвио Берлускони за  украинския президент Володимир Зеленски.

Преди два дни някогашният министър председател, досегашен евродепутат и сегашен италиански сенатор и водач на партия „ Форца Италия “ съобщи, че в случай че Зеленски не е атакувал Донбас, нямало да има съветско навлизане.

От ЕНП незабавно са поискали от „ Форца Италия “ уточнения, както и позиция на нейния зам.-председател Антонио Таяни, който е вицепремиер и външен министър. Партията е част от ЕНП.

„ Те обявиха, че и партията, и нейните членове, участващи в държавното управление на Джорджа Мелони, са имали ясна позиция за Украйна и политиката на Европейски Съюз за наказания против Русия. Това е безусловно недопусткимо изявление на един партиен водач. Няма опрощение, че в някоя италианска област имало районни избори “, разяснява за Клуб Z българският евродепутат от ЕНП Андрей Ковачев.

На припомнянето, че Берлускони посети дружно с Владимир Путин окупирания Крим през 2015 година и не крие другарството си с него Ковачев отговори:

„ Това са извънредно неприятни елементи от характера на господин Берлускони. В момента има война. Преди нея можеше да се одобри, че някой има лични личностни свойства в изразите и държанието си. Но когато става въпрос за тази война против украинския народ, тази безпардонна експанзия и десетките хиляди жертви, това не може да бъде извинено. “

Евродепутати от ЕНП от балтийските страни са съществено ядосани от думите на Берлускони, написа „ Политико “ и цитира техни изявления.

„ Мисля, че Берлускони е предишното, а не бъдещето на Италия и „ Форца Италия “, сподели литовката Раса Юкнявичиене.

Той е или изкуфял, или подкупен от Путин, дава отговор на въпрос на „ Политико “ естонецът Рихо Терас.

А думите на Берлускони той разяснява по този начин:

„ Бръщолевения на дъртак, който би трябвало да се отдръпна. Берлускони не е кадърен да разбере основни обстоятелства – съветската война и геноцида против украинския народ. “

Италианският политик и медиен магнат е на 86 години.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР