Евродепутатът Цветелина Пенкова смята, че когато се говори за енергиен

...
Евродепутатът Цветелина Пенкова смята, че когато се говори за енергиен
Коментари Харесай

Пенкова: Не е ясна визията на България за енергийния микс след 10 години

Евродепутатът Цветелина Пенкова счита, че когато се приказва за енергиен микс и за тактика , е нужен явен проект , а подобен липсвал на страната ни. За „ БНР “ тя уточни, че се знаело, че желаеме да помогнем на въглищните региони , само че нямало ясна визия какъв ще бъде енергийният микс на страната ни след 10 години. Според нея отговорът е налице – възобновимите мощности са част от прехода и съществуват разновидности, които страната да предложи.

На равнище Европа се възнамерява финансиране за възстановяване на електропреносната мрежа , разяснява още евродепутатът. По думите й, когато се приказва за постоянна енергетика , от микса не би трябвало да се изключват базовите енергийни източници, като въглища, газ и нуклеарна сила.

На първо място за нуклеарните мощности е тактиката и приоритизирането на значимите технологии за произвеждане на електрическа енергия у нас, посочи Пенкова. На второ място е какво, по кое време и какъв брой ще развиваме, с цел да е ясно накъде да бъдат ориентирани вложенията и кадровият капацитет .

Евродепутатът счита, че ще има вложения в нуклеарната технология като стратегическа за Европа. Тя добави, че напъните би трябвало да са в посока предоставяне на опция на европейски технологии, тъй че да не развиваме взаимозависимост към трети страни отвън Европейския съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР