Евродепутатът Николай Бареков е първият български политик, който ще има

...
Евродепутатът Николай Бареков е първият български политик, който ще има
Коментари Харесай

Бареков е първият български политик, който ще има официална среща с президента на Източен Тимор

Евродепутатът Николай Бареков е първият български политик, който ще има публична среща с президента на Източен Тимор Франсиско Гутиерес Лю-Лоло. След сполучливата си задача в Сеул Бареков отпътува за някогашната португалска колония във връзка идните парламентарни избори, които ще се проведат на 22 юли.

Част от работната стратегия на Бареков по време на дипломатическата задача включва и срещи с премиера Руй Мария де Арою и някогашния президент и министър председател и притежател на Нобелова премия за мир Жозе Рамос Хорта. Срещите са планувани от Европейският парламент и ще се проведат в петък преди изборите в събота.

Мисията на Бареков в някогашната португалска колония, опустошена от кланетата на проиндонезийските милиции през 1999 година след успеха на референдума на последователите на самоопределянето, ще продължи цяла седмица. След приключването й българският евродепутат ще изнесе отчет за събитията по време на вота и ще направи оценка на цялата изборна процедура.

Европейският парламент гласоподава това доверие на българския евродепутат поради поредицата сполучливи задачи и насъбрания опит в региона на подсилване легитимността на националните изборни процедури. Кой различен български политик работи за демокрацията по света и честните избори?

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР