Евразийският бухал Флако се превърна в един от най-известните обитатели

...
Евразийският бухал Флако се превърна в един от най-известните обитатели
Коментари Харесай

Бягството на бухала Флако от зоопарка в Ню Йорк остава мистерия, тъй като знаменитата птица се радва на година на свобода

Евразийският бухал Флако се трансформира в един от най-известните жители на Манхатън, откакто избяга от заграждението си в зоопарка в Сентръл Парк в Ню Йорк преди една година - и той, превъзходната птица, към момента не възнамерява да му подрежат крилете.

Под прикритието на тъмнината предишния февруари някой проби ограда, висока до кръста, и се вмъкна в атракцията. Веднъж вътре, те пробиват дупка в клетка от стоманена мрежа, освобождавайки величественото творение, което е пристигнало в зоологическата градина като ново дете преди 13 години. Флако неотложно избяга от парка, примигвайки с огромните си оранжеви очи към пешеходците и полицията на Пето авеню, преди да отлети в нощта.

В годината след трагичното си бягство Флако се трансформира в един от най-обичаните в града герои. През деня той се излежава в дворовете и парковете на Манхатън или каца на пожарните стълби. Той прекарва нощите си, виейки на върховете на водни кули и ловейки обилие от плъхове в града.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР