Ева Данаилова е големият победител в Националния конкурс за млад

...
Ева Данаилова е големият победител в Националния конкурс за млад
Коментари Харесай

Ева Данаилова е победителят в Националния конкурс за млад театрален режисьор Слави Шкаров

Ева Данаилова е огромният победител в Националния конкурс за млад сценичен режисьор „ Слави Шкаров “ 2023 година Нейната авторска интерпретация „ Емоции от първа нужда “ по “Страх и бедност на Третия Райх ” от Бертолд Брехт бе безапелационният избор на журито и завоюва вота на публиката и актьорите. В показания от нея фрагмент участваха: Кристиана Ценкова, Ивайло Драганов, Ростислав Панков, Дона Вълова, Крум Берков, Любомир Кънев и Надя Банчева. Режисьорското решение беше миниатюрите от пиесата на Брехт да бъдат комбинирани с текстове от самите артисти.

Ева Данаилова бе удостоена с Плакет „ Слави Шкаров “ и Награда на публиката, връчени ѝ от шефа на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ – Русе Боян Иванов. Голямата премия за спечелилия е опцията да развие и осъществя своята концепция в повсеместен театър през идващия сценичен сезон на сцената на Русенския спектакъл.

Финалистите в състезанието показаха 3 радикално разнообразни фрагмента, което бе и главната концепция при предварителния асортимент на селекционера Пламен Харманджиев. Режисьорът Ана Батева сподели откъс от пиесата „ Празен град “ от Деян Дуковски, а Кристина Беломорска вкара феновете в „ сайт-спесифик черна комедия “ с текста на Матей Вишняк „ Различен спектакъл или Човекът като кошче за отпадък “. Двете млади очаквания на българската театрална постановка бяха поощрени от журито да осъществят концепциите си и удостоени с Грамоти за присъединяване в единствения в страната конкурс за млад сценичен режисьор.

На церемонията бе връчена и Наградата на Фондация „ Косьо Станев “, с която бе удостоена младата актриса от трупата на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ – Русе Катерина Борисова.

Националния конкурс за млад сценичен режисьор „ Слави Шкаров “ 2023 година се осъществя с поддръжката на Община Русе по Програма „ Култура “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР