EURACTIVКрайнодясната партия Алтернатива за Германия“ се подготвя да превърне контролираното

...
EURACTIVКрайнодясната партия Алтернатива за Германия“ се подготвя да превърне контролираното
Коментари Харесай

EURACTIV: Германската крайна десница работи за „контролирано разпадане“ на ЕС

EURACTIV

Крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ се приготвя да трансформира следеното раздробяване на Европейски Съюз в една от основните си цели за идните европейски избори, а нейният водач Тино Хрупала назова унгарския министър председател Виктор Орбан един от главните си съдружници.

В своето предложение за избирателен манифест за Европейски Съюз, което би трябвало да бъде утвърдено по време на партийната конференция на 29 юли, „ Алтернатива за Германия “ приканва за „ следено раздробяване “ на „ властния Европейски Съюз “.

„ Ние настояваме за рестартиране на Европа, с цел да можем да използваме капацитета на националните страни и да изградим още веднъж мостове на изток “, сподели Хрупала, съпредседател на партията, пред EURACTIV.
Европейски Съюз е „ независима икономическа зона и би трябвало да остане такава “, добави той.


Европейският съюз „ присвоява национални пълномощия, без да може да размени националната страна “, като в същото време е незадоволително либерален, защото Комисията няма легитимност, твърди той.

Хрупала също по този начин цитира глобите на Европейски Съюз против Русия като отличен образец за нелегитимността на Европейски Съюз, като сподели, че те „ не са в полза на жителите “ и са довели до възходяща инфлация и криза.

Вместо това „ Алтернатива за Германия “ предлага Европейски Съюз да бъде сменен с нова европейска икономическа и учредена на ползи общественост, която е лига от европейски народи “.

„ Съюзниците “ в Унгария и Австрия

Предложението на „ Алтернатива за Германия “, което на процедура би довело до излизане на Германия от Европейски Съюз, е дългогодишна партийна позиция, която включва и разформироване на паричния съюз.

На последните избори за Бундестаг „ Алтернатива за Германия “ водеше акция за цялостното раздробяване на Европейски Съюз.

Оттогава обаче позициите на доста от нейните крайнодесни сестрински партии в политическата група на Европейски Съюз Идентичност и народна власт (ID) доста се смекчиха.
Крайнодясната партия Марин льо Пен във Франция „ Нацинален общ брой “ да вземем за пример се отхвърли от концепцията за разформироване на Европейски Съюз и вместо това настоя за фундаментална промяна на блока – нещо, което „ Алтернатива за Германия “ споделя, че е невероятно.

По сходен метод крайнодясната партия „ Лига “ на Матео Салвини в Италия сега се стреми да стане по-представителна, като в същото време основава необятен съюз с дясноцентристките сили за идните избори, постепенно изоставяйки евроскептичните си хрумвания.

Въпреки това, Хрупала е оптимист, че разпадането на Европейски Съюз може да се оформи и залага на десните партии в Австрия и Унгария.

„ Перспективите за осъществяване на предлагането са положителни, защото световната наклонност е в наша изгода “, сподели той.

Австро-унгарската ос

И Австрия, и Унгария биха били идеални сътрудници и естествени съдружници на „ Алтернатива за Германия “.


„ Сътрудничеството с Унгария и Австрия е от централно значение за Германия “, сподели Хрупала, добавяйки, че Орбан „ към този момент демонстрира по какъв начин политиката, учредена на ползи, може да се осъществя в Европа “.
В Австрия крайнодясната „ Партия на свободата “ сега води в социологическите изследвания макар честите обвинявания в корупция. По същия метод се чака „ Фидес “ на Орбан да завоюва съвсем половината от гласовете, а най-близкият й противник изостава с съвсем 30%.

Самата „ Алтернатива за Германия “  сега е на второ място с към 20%, даже пред социалдемократическата партия на канцлера.
Междувременно крайнодясната „ Партия на свободата “ към този момент изрази поддръжката си за „ Алтернатива за Германия “.

„ Гледаме на развиването на Европейският съюз  през последните години много сериозно и с огромна угриженост “, сподели Харалд Вилимски, началник на делегацията на австрийската „ Партия на свободата “   в Европейския парламент, пред EURACTIV.

„ Разбира се, европейските жители би трябвало да имат избор дали са съгласни с развиването на Е или избират да вървят в посока, по-близка до главните хрумвания на интеграцията, а точно мир, независимост и благосъстояние “, добави той.
Въпреки това, до момента в който „ Фидес “ на Орбан е идеологически близка до „ Алтернатива за Германия “, тя не е обвързвана с никоя група в Европейския парламент, откакто напусна дясноцентристката ЕНП.

Автор: Nick Alipour
 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР