Ето рецептата за най-вкусните постни сармичкиНеобходими Продукти● лук - 2

...
Ето рецептата за най-вкусните постни сармичкиНеобходими Продукти● лук - 2
Коментари Харесай

Най-вкусните постни сармички

Ето рецептата за най-вкусните постни сармички

Необходими Продукти

● лук - 2 глави
● праз - 2 стръка
● олио - 100 мл
● моркови - 2 бр.
● ориз - 2 ч.ч.
● доматено пюре - 1 с.л.
● червен пипер - 1 с.л.
● черен пипер - на усет
● джоджен - 1 ч.л. изсъхнал и стрит
● копър - 1 ч.л. свеж
● магданоз - 6 стръка
● кисело зеле - 1 глава

Начин на подготвяне

Започнете с пълнежа на постните сарми - почистете, измийте и нарежете на ситно лука и праза. Почистете и настържете морковите на едро ренде.

Поставете нарязания зарзават в огромен тиган, прибавете олиото и посолете, запържете на сдържан огън до омекване на зеленчука.

Прибавете авансово доста добре измития и прецеден ориз, запържете за малко и прибавете аления пипер, разбъркайте и отместете тигана от огъня.

Размийте доматеното пюре в 2 ч.ч. топла вода и прибавете към сместа. Прибавете черен пипер на усет, ситно нарязаните копър и магданоз, дружно със стрития джоджен, в случай че е нужно посолете (внимавайте със солта).

Варете, до момента в който оризът поеме всичката вода и набъбне. Премахнете тигана с готовия заряд за сармите от котлона и оставете да се поохлади.

През това време, отделете листата на киселата зелка и изрежете дебелата жилка от тях и оформете от останалата част листа за навиване на дребни сарми.

С чаена лъжичка вземете от пълнежа и навийте сармичка на руло, като застъпите пълнежа в профил, с цел да не се разпадне ориза от сармата. Така, лъжичка по лъжичка от пълнежа пригответе най-вкусните дребни зелеви сарми.

В тенджера подредете твърдите жили по дъното, а от горната страна подредете сармичките компактно едно до друга и на няколко реда. Тук е мястото да кажа, че тенджерата ви би трябвало да е и висока и необятна (не тясна и висока), по този начин сармичките се варят отмерено.

Залейте завършените и подредени сарми с 2 ч.ч. топла вода и 2 ч.ч. супа от кисело зеле. Затворете капака на тенджерата и я поставете на сдържан огън да заврат, варете 1 час след завиране.

Най-вкусните постни сармички са подготвени, по избор можете да ги запечете във фурна, като ги подредите в тава, а може и без тази стъпка.

Винаги се придържам на правилото на баба, колкото повече лук в една гозба, толкоз по–вкусна става тя.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР