ЕС е доставил досега 500 генератора за ток на Украйна

...
ЕС е доставил досега 500 генератора за ток на Украйна
Коментари Харесай

ЕС е доставил досега 500 генератора за ток на Украйна

ЕС е доставил до момента 500 генератора за ток на Украйна и финансира покупката на още 300, заяви през днешния ден еврокомисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич. Той посочи, че поради съветските въздушни удари по украинската енергийна инфраструктура се доставят също трансформатори и подстанции.

Еврокомисарят добави, че филантропичната помощ на Европейски Съюз за Украйна от началото на войната, подхваната от Русия, доближава близо половин милиард евро. На украинската страна са били обезпечени храни, медикаменти, здравно и земеделско съоръжение, пожарни и коли за спешна помощ. Има потребност от всичко, заключи Ленарчич.

Той посочи, че в посочените суми на европейската филантропична помощ не са включени средствата, ориентирани към украинските бежанци в Европейски Съюз. Еврокомисарят добави, че Европейски Съюз е дал стотици сглобяеми къщи за украинците, които са били прогонени от домовете си поради войната, само че са останали в родината си. Европейски Съюз е изпратил на Украйна осем милиона йодни таблетки, които се употребяват при радиоактивно замърсяване. Общо Украйна е получила 75 хиляди тона европейска филантропична помощ, добави еврокомисарят, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР