Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Facebook. Снежната

...
Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Facebook. Снежната
Коментари Харесай

Вместо компенсации, ЕНЕРГО-ПРО съди свой абонат за публикуван клип, той: Исках да ми пуснат тока!

Енергодружество съди собствен клиент за оповестен клип във Фейсбук. Снежната стихия в края на ноември предходната година остави доста обитаеми места без ток. Едно от тях беше русенското село Червена вода. Екипи на „ ЕНЕРГО-ПРО “ възстановили зареждането, само че единствено на част от селото. В региона, където живее Георги Георгиев, къщите дни наред били без електричество. В същото време търпял и загуби, тъй като бизнесът му също зависел от електричеството. Затова той отишъл в потребителски център в Русе, настоял да му бъде пуснат токът, изискал обезщетение и снимал с телефона си целия диалог.
Заради това, че е споделил клипа в обществена мрежа, Георги споделя, че „ ЕНЕРГО-ПРО “ завежда против него две каузи. „ Ще ме съдят за отбрана на персоналните данни, задето съм ги снимал, и за закана за ликвидиране. На клипа се вижда, че няма изобщо никаква закана за ликвидиране “, показва клиентът на енергодружеството пред NOVA.
Георги акцентира, че офисът на енергото е обществено място и откакто клиентите могат да бъдат снимани от камерите за видеонаблюдение, по този начин и чиновниците на каса – също. Недоумява с какво е навредил на касиерката, откакто е пуснал в общественото пространство диалога си с нея. „ Нищо неприятно не съм направил – нито съм я обидил дамата, нищо срещу нея нямам. Тя с отговорите си ме предизвикваше да бъда малко по изострен “, добави Георгиев.
В позиция от „ ЕНЕРГО-ПРО “ се споделя:
„ Сигнализирахме прокуратурата, тъй като изрично не одобряваме отправянето на закани към чиновници на сдруженията от Групата като метод за изложение на неодобрение. Непряко се попречва и упражняването на трудовите права на засегнатите от заканата чиновници на електроразпределителното сдружение, а общественото засягане на престижа на сдружението е следваща причина за усложнения при работата в изключителни обстановки.
В основаната форсмажорна обстановка през ноември предходната година с огромни вреди по електроразпределителната мрежа, чиновниците на ЕРП „ Север “ срещнаха редица справедливи компликации и трудности при възобновяване на електрозахранването в голям брой обитаеми места по едно и също време. Въпреки това, те работиха при извънредно тежки условия за премахване на повредите, неведнъж и с риск за здравето и живота си. Да се употребява сходна обстановка за втълпяване на социална ненавист към енергийното сдружение и да се всява боязън у чиновниците е мощно недопустимо и при сходни нарушавания на закона „ ЕНЕРГО-ПРО “ ще продължава да търси своите права по правосъден път, по този начин както допуска всеки либерален ред “.
В края на ноември предходната година десетки фамилии в Червена вода, както това на Георги, останаха без ток поради снежната стихия. Мнозина се оплакаха от чести прекъсвания на елекричеството и преди бурята и развалени електроуреди. Поискаха компенсации. „ Аз също съм дал на адвокатката ми за компенсации. Бил съм постоянно правилен, не съм спирал да си заплащам тока. Гледат да ме мачкат – това е “, сподели още мъжът, против който завеждат каузи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР