Енергетиците от района на Марица Изток излизат на протест пред

...
Енергетиците от района на Марица Изток излизат на протест пред
Коментари Харесай

Енергетици от ТЕЦ Марица Изток тръгнаха към София, за да протестират преди обяд

Енергетиците от региона на " Марица Изток " излизат на митинг пред постройките на Народното събрание и на Министерския съвет в София.

Исканията им са за отсрочване на либерализацията на електроенергийния пазар и отбрана на работните им места. В този миг те потеглят с проведен превоз към столицата.

Според тях страната ги е изоставила и безхаберието на политиците заплашва работните им места. Приготвили са и куфари в символ на това, че поради неправилна политика служащи напущат родината.



" По мое мнение българската енергетика е блъснала дъното. За страдание 4 години поред употребяваме едни и същи лозунги, което значи, че 4 години българските политици не си извършват уговорките към работещите в Топлоелектрическа централа Марица Изток и изобщо във въглищните централи. преди всичко от нашите претенции е отсрочване на либерализацията на пазара, знаете, в България има над 1 милион и 200 000 енергийно небогати. От 1 юли, в случай че влезе либерализацията на пазара за битовите консуматори внезапният скок на цената на тока ще се отрази на всички семейства. Ние сме най-бедната страна в Европа и не виждам смисъл първи да се натискаме да либерализираме пазара. Излъгаха ни предходната година, тъй като седемте ни претенции от 3 октомври бяха действителни и ръководещите се съгласиха да ги изпълнят. Нито едно от подписаните претенции обаче 8 месеца по-късно не е изпълнено ", изясни ръководителят на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица Изток " Деян Дяков.

Вижте директното включване на Десислава Петкова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР