Енергетиката в дневния ред на депутатите. Ресорният министър Румен Радев

...
Енергетиката в дневния ред на депутатите. Ресорният министър Румен Радев
Коментари Харесай

Ще има ли обезщетения за потребителите за времето без ток

Енергетиката в дневния ред на депутатите. Ресорният министър Румен Радев и управлението на КЕВР са на чуване в Народното събрание.

Изслушването стартира с въпроса, който вълнува хиляди - ще има ли компенсации за времето без електричество.

„ ЕРП-ата излизат с оправдания, вместо да си поддържат мрежите. Казано е ясно - в случай че електрозахранването не бъде възобновено до 24 часа, се дължи отплата 30 лв.. Нужно ли е всеки да пуска молба, не е ли редно тези суми да се приспаднат от сметките? ”, попита Маргарита Махаева от „ Възраждане ”.

Дали ще има обезщетения в последна сметка зависело от електроразпределителните сдружения. Но има механизъм, който да ги задължи да платят, изясни ръководителят на КЕВР.

Енергийният министър благодари на всички, които са работили в неприятното време.

„ Това са достойните хора, на които изискуем отстраняването на повредите ”, съобщи Румен Радев.

Комисията за енергийно и водно контролиране към този момент е почнала инспекции дали ЕРП-тата са работили съгласно наредбите в дните след снеговалежа.

 istock istock
„ Преди всичко желая да заявя, че комисията стартира инспекции, основани са 3 работни групи, които ревизират трите ЕРП по връзки на дейностите им ”, съобщи Иван Иванов, ръководител на КЕВР.

Депутатите в залата не останаха удовлетворени от техническите отговори на Румен Радев и Иван Иванов.

„ Аз персонално си припомням едни времена като дете, когато имаше толкоз доста сняг с месеци и не помня да е имало такива повреди ”, съобщи Драгомир Стойнев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР