Емили Макдоналд от Аризона е невролог, но тя е известна

...
Емили Макдоналд от Аризона е невролог, но тя е известна
Коментари Харесай

Невролог: Посягането към телефона на събуждане е огромна грешка

Емили Макдоналд от Аризона е невролог, само че тя е известна и в TikTok, където има повече от 150 000 почитатели. Тази седмица едно нейно видео стана ужасно известно, като набра повече от 1.1 милиона гледания за по-малко от 24 часа. Във въпросния клип Макдоналд дава научно аргументиран метод за поддържане на мозъка ни здрав.

Консултантът по невронауки изясни за какво в никакъв случай не протяга ръка към смарт телефона си, когато се разсъни - на пръв взор почтен табиет, който е обвързван със напрежението.

" Когато се разсъните заран, вашите мозъчни талази минават от тета към алфа. Това значи, че вашето подсъзнание е в по-програмируемо положение ", споделя тя. " Съдържанието, което консумирате през това време, ще има по-голямо влияние върху вашето мислене. "

Макдоналд отбелязва, че  утринното потребление на мобилен телефон също " обърква вашия допамин " и ни кара да " продължаваме да ревизираме телефоните си през целия ден . Според проучвателен отчет на IDC 80% от потребителите на смарт телефони ревизират телефоните си в границите на 15 минути след пробуждане. Експертът изяснява в предходен клип, че това кара мозъчните ви талази да прескочат основните тета и алфа стадии и да преминат напряко в будно положение в бета положение, което " ви кара да бъдете по-стресирани и разсеяни през целия ден ", написа lifestyle.bg.

Вместо да посегне към телефона си, неврологът употребява това време заран,  с цел да се концентрира и да дефинира желанията си за деня . Макдоналд споделя, че второто нещо, което заобикаля, са  отрицателните самоубеждения . Установено е, че вслушването във вътрешния ни критик предизвиква стрес, безпокойствие и понижаване на самочувствието. Проучванията демонстрират също, че самокритиката въздейства върху способността за реализиране на цели.

Макдоналд приключи видеото си с думите, че  заобикаля да яде мощно модифицирани храни , защото те въздействат отрицателно на мозъка и го състаряват. Проучванията демонстрират, че потреблението на прекалено много ултрапреработена храна фрапантно покачва риска от ранна гибел, деменция и сърдечни болести. Експертите настояват, че е добре да се стремим да ядем храни с не повече от пет съставки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР