Емил Димитров-Ревизоро е депутат втори мандат и се води от

...
Емил Димитров-Ревизоро е депутат втори мандат и се води от
Коментари Харесай

От прехвален ревизор - до уволнен шеф на митниците

Емил Димитров-Ревизоро е народен представител втори мандат и се води от гражданската квота на Вътрешна македонска революционна организация. Роден е през 1962 година в Перник. Завършил е Института за музикални и хореографски фрагменти и се е занимавал с национални танци. За да получи апартамент и жителство в София, работи няколко години в строителството. Завършил е Висшия стопански институт в София и право в Благоевград. Има следдипломни квалификации по митнически надзор, финанси и счетоводство. Работил е в известията като надзирател и счетоводител. Прочува се като финансов инспектор, откъдето идва и прякорът му.

През 1998 година финансовият министър Муравей Радев го афишира за Ревизор номер 1 поради проверката му на Държавния запас и бартерите петрол против зърно. Година по-късно го уволнява поради инспекция на митниците, в която Димитров разказва крупни далавери и контрабандни схеми. В ревизионния акт обаче Ревизоро не загатва имена на отговорни държавни чиновници и контрабандисти.

Димитров влиза в политиката през 1999 година като член на Движение " Гергьовден ". Основава Гражданско общество против корупцията и издава трилогия " Митници ". През 2001 година министър председателят Сакскобургготски го прави началник на Агенция " Митници ", само че единствено след година го отстранява поради несправяне с работата. Народен представител е в 43 и 44 Народно събрание от " Обединени патриоти ". Като народен представител се популяризира с лобистки закон, против който се разгласи Валери Симеонов - за опрощаване на 58 млн. лева на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който ГЕРБ се принудиха да анулират след ветото на президента Румен Радев.

При избора на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ Димитров се похвали, че персонално го е убедил да се кандидатира.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР