Емануил Вълков - един от свидетелите на катастрофата край Ахтопол,

...
Емануил Вълков - един от свидетелите на катастрофата край Ахтопол,
Коментари Харесай

Помните ли богаташчето, летящо с Порше край Ахтопол? Прокуратурата май забрави за него!

Емануил Вълков - един от очевидците на злополуката край Ахтопол, при която " Порше “, ръководено от Георги Фиков, за малко не умъртви няколко души, подозира, че казусът може да бъде потулен.

Инцидентът стана на  9 август 2022 година и бе необятно отразен в медиите. В писмото си до Burgas24.bg  Вълков показва възмущението си от  бездействията на институциите по случая.

Ето какво гласи сигнала до медията ни:

Бих желал да изразя възмущението си от бездействието на прокуратурата, продължаващо към този момент няколко месеца, макар категорично отправените сигнали от страна на очевидците. Всички ние, участвали на отбивката, през която прелетя автомобила, разрушавайки изцяло едната от нашите коли, се разминахме без пострадвания, само че все пак до през днешния ден не можем да се отърсим от претърпяното. Надявахме се прокуратурата да изследва обективно, всестранно и цялостно събитията по делото, само че за жалост това не се случва /както ще уточним по-долу в ревюто и видно от приложенията/.

Дейността на Районна прокуратура – Бургас, Териториално поделение – Царево по Директива за птиците № 168/2022 година по разказа на районно управление (на МВР) Царево, прочие пр. № 11210/2022 година по разказа на РП-Бургас, се изчерпва с официално следствие на закононарушение по член 343 Наказателен кодекс – за причиняване на пътнотранспортно произшествие по несъобразителност, макар че са налице данни за осъществено по-тежко, съзнателно закононарушение по член 325, алинея 3, вр. алинея 2, прочие 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс - безчинство при ръководство на МПС. Не са нужни специфични познания, с цел да се показа визията, че с действието си лидерът на л.а. " Порше " показва пренебрежение към обществото и се отличава с смелост и цинизъм, за което сочат и последващите му дейности - липса на каквато и да е емпатия и интерес към положението на присъстващите. Освен това преди да аргументи тежката злополука, лидерът на поршето е карал с извънредно висока скорост и е изпреварвал голям брой коли посредством рискови маневри. Свидетелите на рисковото ръководство на автомобила даже не са разпитани по делото, макар че са дали сведения на място! Техните показания са изключително значими за доказването на закононарушението безчинство.

Всички тези условия и чувството, че казусът може да бъде потулен, отправихме сигнал до РП-Бургас, ТО-Царево (вх. на 17.08.2023 г.), с който сезирахме прокуратурата за осъщественото съзнателно действие безчинство.

Не последва отговор, заради което сезирахме Окръжния прокурор на ОП-Бургас (пр. прочие № 7310/2023 година на ОП-Бургас), като в следствие от официално осъществената инспекция получихме писмо от наблюдаващия делото прокурор, в което той твърди, че не е възможно да се произнесе по сигнала, подаден до прокуратурата от очевидци на съзнателно действие, тъй като по този начин би позволил демонстрация на преднамереност. Това мнение на наблюдаващия прокурор е неуместно, защото по този метод би могъл без каквато и да е процесуална спънка да пренебрегва данните за съществуване на съзнателно закононарушение безчинство и да обезпечи по-благоприятно състояние за обвинения!

Възмутени от това безучастие на наблюдаващия прокурор, отправихме сигнал до Върховната прокуратура, в което изложихме фактологията по делото и поискахме да бъде извършен надзор върху активността на Районната и Окръжната прокуратура в Бургас. Действията, които прокурорът при ВП подхваща в отговор на сигнала, се изчерпват само с изпращането на преписката по подготвеност на Окръжната прокуратура - същата прокуратура, за чиято инспекция е сезиран, без да се произнесе по какъвто и да било метод. Защо сигнал против бездействията на ОП-Бургас и РП-Бургас (ТО-Царево) се изпраща до ОП-Бургас без каквито и да било претекстове?!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР