Елена Рибакина не беше преминавала четвъртфиналите на надпреварата от Големия

...
Елена Рибакина не беше преминавала четвъртфиналите на надпреварата от Големия
Коментари Харесай

Изненада в Сан Хосе: Шампионката от Уимбълдън напусна турнира след сет на нула

Елена Рибакина не беше прекосявала четвъртфиналите на конкуренцията от Големия шлем до тазгодишния Уимбълдън, само че всичко това е в историята. Казахстанката показва впечатляващ стандарт на сервиране и безмилостен тенис от дъното на корта, с което доминираше над всяка една съперничка и справедливо доближи до трофея. Както обаче сме се убедили в последните години, то е доста мъчно за младите състезателки да затвърдят едни сходен огромен триумф, което образно се потвърждава от образеца на София Кенин и Ема Радукану.

Самата Рибакина трябваше да се убеди в това по сложния метод, защото загуби още първия си мач при своето завръщане на корта. Това се случи в откриващия кръг на WTA 500 шампионата в Сан Хосе, където тя позволи поврат от рускинята Дария Касаткина - 6:1 2:6 0:6. Taка седмата сложена си обезпечи дуел против локалната представителка Тейлър Таунзенд в идващия стадий на надпреварата, до момента в който Рибакина се насочва непосредствено към присъединяване за конкуренцията в Торонто.

Началото по никакъв метод не предвещаваше сходна развръзка, тъй като нападателният жанр на международната номер 23 изцяло доминираше над Касаткина, която се опитваше да се брани с високо повдигнати топки, единствено че те ставаха лесна плячка за шампионката от Уимбълдън и тя осъществя два пробива, с цел да си обезпечи спечелването на частта.

Изведнъж грешките заваляха от ракетата на казахстанката, а седмата сложена беше в положение да връща всеки един неин удар и непрестанно караше съперничката си да прави спомагателни отигравания. Това съществено разстрои ритъма на 23-годишната състезателка, чието равнище спадна фрапантно и рускинята завоюва също толкоз изрично втория сет.

В решителната част пък на процедура нямаше безусловно никаква борба, защото Рибакина даже не можа да си обезпечи опция за спечелването на гейм и Касаткина се нуждаеше от едвам 25 минути, с цел да се поздрави с крайния триумф.

What a turnaround!

Defending finalist Daria Kasatkina produces a wonderful comeback to defeat Wimbledon champion Elena Rybakina 1-6, 6-2, 6-0 in a tough first round match at the Silicon Valley Classic.

Cleaned up her game after the opener, losing just 7 points in the decider!
— WTARussians (@WTArussians)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР