Двойка убити електротехник в отмъщение за предполагаемо изнасилване

...
Електротехник беше прострелян в лицето и залят с киселина като
Коментари Харесай

Електротехник беше прострелян в лицето и залят с киселина като отмъщение за предполагаемо изнасилване, съобщи съдът, след като убийците му бяха вкарани в затвора.

Лиъм Смит, баща на две деца, беше подмамен извън дома си и убит при „брутално и хладнокръвно убийство“ в Уигън на 24 ноември миналата година.

Рейчъл Фулстоу, 37, от Йорк, и 39-годишният Майкъл Хилиър от Шефилд получи доживотни присъди в четвъртък след процес в Кралския съд на улица Миншул в Манчестър.

Фулстоу, който започна да се вижда с Хилиър през 2021 г., преди това е бил на среща с г-н Смит през Йорк през 2019 г., изслуша съдът.

Хилиър каза на съда, че му е доверила през 2022 г., че е била „изнасилена графично“ от г-н Смит и че заедно са решили да „минат по пътя на бдителността“. да „търси справедливост“.

В изявление пред съда семейството на г-н Смит каза, че той е невинен и му е „отнет шансът публично да изчисти името си“.

' Брутално и хладнокръвно убийство

Осъждайки двойката, съдия Морис Грийн каза, че каквото и да се е случило през нощта, изглежда е основният мотив за нападението.

Той каза: „Беше решено между вас, вие ще изпълните собственото си отмъщение.

„Вие двамата решихте да действате като съдия, жури и палач.“ Той описа убийството като „брутално и хладнокръвно“.

Обръщайки се към Фулстоу, завършила университета в Лийдс, съдията каза, че е „почти неразбираемо“ тя да е действала по начина, по който е действала.

Той добави: „Каквото и да се случи между вас и Лиъм Смит, никога не може да бъде оправдание за това, което направихте вие ​​и Майкъл Хилиър.“

Дилърът на канабис Хилиър пътува от Шефилд до Уигън три седмици преди убийството и носи извърши разузнаване на адреса на г-н Смит, каза съдът.

След това Хилиър се върна в Шефийлд, преди да се върне в къщата на 24 ноември и чакаше 10 часа в кола с фалшиви номера, въоръжен с пушка .

Около 18:40 ч. той примамил г-н Смит от къщата му и го застрелял с модифицирана пушка, преди да го залее с киселина и кристали сода, казаха в съда.

Хилиър беше арестувана по подозрение за убийство през януари 2023 г., а Фулстоу през февруари 2023 г.

Фулстоу твърдеше, че не знае нищо за нападението, докато Хилиър не пристигна в къщата й в Андрю Драйв, Йорк, и беше „вкаменена“ да отиде в полицията.

Съдът чу, че в дните след убийството двойката е отишла заедно на почивка в Ямайка.

Двойката е получила доживотни присъди с минимални срокове от повече от 30 години . Хилиър беше признат за виновен в убийство и осъден на 33 години затвор, а Фулстоу беше признат за виновен в убийство и изопачаване на хода на правосъдието. Тя беше осъдена на 30 години.

Смит беше „отдаден баща“

В изявление, прочетено пред съда, майката на г-н Смит, Джулия, каза, че той е „отдаден баща“ на синовете си на 11 и 14 години и „господин“. Тя каза пред съда: „Никога няма да можем да запълним тази огромна празнина, която е останала в живота ни.“

Луиз Блекуел KC, защитаваща Хилиър, каза, че той не би извършил атаката ако не беше пристрастеността му към наркотиците и влиянието на Фулстоу.

Тя каза: „Разбира се, г-н Хилиър пое главната роля в смисъл, че той отиде и той беше човекът, който извърши действията, но беше под натиск от Фулстоу.“

Главен инспектор Джина Бренанд от полицията в Голям Манчестър каза: „Моите мисли и мислите на екипа за разследване винаги ще останат със семейството на Лиъм. Те никога няма да преодолеят тази трагедия, нито трябва да се очаква от тях, а действията на Майкъл
и Рейчъл не бяха нищо друго освен презрени.

„В нощта на убийството на Лиам полицията и други службите за спешна помощ работеха невероятно усилено, за да се опитат да установят фактите. Не беше ясно какво се е случило с Лиъм тази нощ и това беше много тревожно за местните жители.“

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР