Електронно съобщение с подобно съдържание не съществува и публикуваното в

...
Електронно съобщение с подобно съдържание не съществува и публикуваното в
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“: Изпратеният до медии имейл е фалшив, кодът в него е стар

" Електронно известие с сходно наличие не съществува и оповестеното в медиите от изпратения сигнал е подправено ", обявиха от " Информационно обслужване " в отговор на получения от " Труд news " и други медии, твърдящ, че съдържа имейл от зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов до шефа на държавната IT компания Ивайло Филипов.

" В направения от специалисти на компанията разбор на приложения първоначален код, който е оповестен през днешния ден в някои медии, се откри, че това е откъс от оповестен през 2014 година в обява от уеб страницата софтуерен код за инспекция и пресмятане на резултатите от парламентарни избори за 2013 година и 2014 година съгласно методиката, разказана в Изборния кодекс ", показват от " Информационно обслужване ".

" Посочени са и създателите на тази стратегия, основана, съгласно тях, на правилото, по който „ Информационно обслужване “ основава софтуера за компютърна обработка на изборни резултати. Самият софтуерен код, предмет на изявленията през днешния ден, и претендиращ, че е част от връзка през 2023 година, може да бъде открит още веднъж с представени създатели и в, в която се разгласяват системи с отворен софтуерен код за свободно прилагане с дата на последно възобновяване от 2017 година ", прибавят от държавната IT компания.

" Извън тази ясна фактология, която изрично потвърждава, че упоменатият сигнал до медиите е опит за манипулиране на публичното мнение в изборния ден посредством втълпяване на напрежение и подозрение в изборния развой, сме длъжни да почертаем, че „ Информационно обслужване “ обработва резултатите от разнообразни избори в България от над 20 години, водени от безспорен професионализъм и праволинейност, съзнавайки огромната отговорност на компанията като част от процеса на осъществяване на почтени и демократични избори. Няма да допуснем да бъдем въвлечени в опитите за дискредитация на изборите ", декларират от „ Информационно обслужване “ АД.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР