Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела, действат и

...
Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела, действат и
Коментари Харесай

Кардиолог: Рецептата и срещу сърдечносъдовите заболявания и магнитните бури е здравословен живот

Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела, работят и на нас. Има статистика, че в моменти на електромагнитни стихии цифрата на инсулти се покачва. Това сподели кардиологът проф. Сотир Марчев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му по-младите хора са по-податливи на електромагнитни стихии. Инсултите, които са настъпили в интервали с нараснала интензивност, са най-вече при хора под 50-годишна възраст, изясни кардиологът.

През зимния сезон се качва сърдечносъдовата смъртност. „ Качва се по доста аргументи. Първо, студът свива кръвоносните съдове и сърцето работи против свити кръвоносни съдове и се натоварва повече. През зимата минаваме повече на туршии, сирена и храни с по-голямо наличие на сол. Трето, през зимата сме доста по-обездвижени. Голяма част от инфекциите имат способността да предизвикат сърдечносъдови произшествия след себе си. Поради тази причина най-високата смъртност е по средата на зимата ", изясни проф. Марчев.

Рецептата и против сърдечносъдовите болести и магнитните стихии е здравословен живот - придвижване, вярно хранене, положително мислене, постоянни профилактични прегледи, задоволително сън.

Краткотрайното излагане на мраз е приучване на организма и е целесъобразно даже за хора със сърдечносъдови болести.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР