Екзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на

...
Екзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на
Коментари Харесай

Най-красивите породи домашни папагали

Екзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива да вземем за пример са папагалите, които са освен доста красиви, само че и умни животни. Ако и вие обмисляте да си вземете подобен дръпнат приятел, тогава ще ви е забавно да научите повече за това кои са най-красивите породи домашни папагали.

Вълнисти папагалчета

Този тип е един от най-популярните типове домашни папагали, които имат доста красива зелена багра, като вследствие на прецизните селекции през днешния ден те имат над 200 типа разнообразни нюанси. За да се грижите за тях, ще ви би трябвало дребна клетка с размера от към 60 до 80 сантиметра, само че имайте поради това че те се нуждаят от много внимание, тъй като другояче изпадат в меланхолия. Доста умни са, като могат даже да повтарят човешката тирада, запомняйки бързо нови думи. Средно живеят към 10-15 години, в случай че се грижите добре за тях.

Неразделки

Както ви подсказва и името им, най-добре е да се грижите за двойка папагали от този тип. Смята се, че в случай че единия от двойката загине, то умира и другият, само че това надалеч не постоянно е по този начин. Понякога може папагала даже да си откри различен сътрудник. Доста дейни и отзивчиви са, като в случай че ги гледате в двойка, тогава няма да се постанова даже да им обръщате доста внимание. Средно тези пернати любимци живеят още веднъж към 10-15 години.

Корела

 Корела

Често са наричани нимфи, като една от особеностите им е точно външният им тип и по-конкретно красивият гребен. Много са общителни и обществени, а също по този начин могат да пеят доста красиво. Доста умни са, като още веднъж са способни да запомнят човешката тирада и да възпроизвеждат разнообразни думи, имитирайки ви. Имат потребност от задоволително внимание, защото в противоположен случай могат да изпаднат в меланхолия. Средната дълготрайност на живот на този тип домакински папагал е към 20 години.

Какарики папагал

Една от особеностите му е това, че той избира не да лети, а да бяга и да скача. Доста са дейни и не обичат да се намират на едно място. Като цяло женските са много по-спокойни от мъжките, които са доста досадни от време на време. Безстрашни са и в това време са доста любопитни, като тези папагали живеят приблизително към 15-20 години.

Розели

Имат доста красива багра на перата, а също по този начин доста гальовен глас. Трудно понасят високата мокрота, само че за сметка на това са много устойчиви към по-големите температурни амплитуди. Към другите папагали могат да демонстрират постоянно експанзия, като живеят приблизително към 15-20 години.

Жако

Често бива именуван сив африкански папагал, а точно поради окраската си. Много са съобразителни и умни, можещи даже да научат до 1000 думи. Трябва да ги дресирате от дребни, тъй като в противоположен случай могат да са много досадни и даже нападателни. Живеят много дълго, а точно към 40-60 години.

Ара

Те са едни от най-едрите и много скъпи домашни папагали, които се отличават със своя капризен темперамент. Писклива си и имат потребността от доста внимание, тъй като другояче могат да станат даже зли и нападателни. Привързват се доста към стопанина си и желаят да са непрекъснато с него, като тези пернати любимци живеят към 50-60 години.

Какаду

 Папагал Снимка: ToateAnimalele

Отличителната линия на този тип папагали е забавният им гребен на главата. Много забавни са по темперамент и в същото време са много игриви, само че и желаят много внимание от стопанина си. Понякога могат даже да са ревностни, по тази причина се постанова да ги дресирате от дребни. Живеят към 30-40 години.

Папагал Амазона

Доста необичаен тип домашни папагали, които още веднъж са доста хитри и умни. Искат да им се обръща задоволително внимание, а също по този начин могат да са шумни на моменти. Бързо запомнят човешката тирада и могат да я имитират, като живеят към 50-60 години.

В домашни условия могат да бъдат отглеждани разнообразни животни, както дребни, по този начин и по-големи. Това ненапълно зависи от темперамента на питомеца, само че и от вашето място в дома ви, тъй като въпреки всичко не е добра концепция да се грижите в този случай за огромните породи кучета да вземем за пример.

Ако и вие имате по-малко пространство в дома ви, само че все пак ви се желае да си имате приятел или пък желаете да зарадвате детето си, тогава домашните папагали са прелестен избор за вас. Можете да изберете дръпнат приятел от тези разгласи за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР