Еквадорците започнаха да гласуват на референдум за предложените по-строги мерки

...
Еквадорците започнаха да гласуват на референдум за предложените по-строги мерки
Коментари Харесай

Еквадор гласува мерки за борба с престъпността на фона на растящото насилие

Еквадорците започнаха да гласоподават на референдум за препоръчаните по-строги ограничения за битка с престъпността, обвързвана с бандите, защото страната е изправена пред възходящо принуждение, което докара до убийството на двама кметове за една седмица.

По-голямата част от 11 въпроса, заложени на гласоподавателите в неделя, се концентрират върху стягането на ограниченията за сигурност. Предложенията включват разполагане на армията в битката против бандите, разхлабване на пречките пред изгонването на упрекнати нарушители и удължение на присъдите затвор за наказани наркотрафиканти.

За възходящата неустановеност в Еквадор са упреквани банди, свързани с транснационални картели, употребяващи пристанищата му за транспорт на опиати до Съединените щати и Европа.

Резултатите от референдума в неделя „ ще дефинират курса и държавната политика, която ще предприемем, с цел да се надигнем пред предизвикването да се борим против насилието и проведената престъпност “, сподели президентът Даниел Нобоа, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР