Екоктивисти, противопоставящи се на плановете на Тесла (Tesla) да разшири

...
Екоктивисти, противопоставящи се на плановете на Тесла (Tesla) да разшири
Коментари Харесай

Екоактивисти опитаха да нахлуят във фабриката на Тесла край Берлин

Екоктивисти, противопоставящи се на проектите на " Тесла " (Tesla) да разшири така наречен си гигафабрика в Германия, която е ситуирана край Берлин, през днешния ден се пробваха да обхванат в завода на американския производител на електрически автомобили. Това съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на известие на органите на реда в немската провинция Бранденбург.

" Множество неупълномощени лица се пробват да влязат в завода на " Тесла ", разгласи полицията в Бранденбург посредством обява в обществената мрежа " Екс " (X).

" Ние сме в развой на попречване на тези дейности ", показват чиновниците на реда.

" Ситуацията е динамична ", е оповестил представител на полицията в Бранденбург пред Си Ен Би Си. Той е отбелязал, че редица пътища в региона са блокирани поради митингите. 

Активистите са организирали спонтанен лагер край фабриката на " Тесла ". Те са провели проява край завода на " Тесла ", както и протестно шествие в региона на своя лагер.



Протестиращите са окупирали и близкото летище, ситуирано в община Нойхарденберг, отбелязва локалната полиция.

Органите на реда са се намесили, което е довело до редица арести, както и до случаи на потребление на мощ, написа Българска телеграфна агенция. 

В сряда, 8 май, Си Ен Ен заяви, че " Тесла " е помолила чиновниците си да отсъстват през днешния ден от своите работни места във фабриката поради предстоящи митинги.

Андре Тириг, старши шеф във фабриката, отговарящ за производството, е удостоверил за днешното " еднодневно планувано прекъсване на производството ".

Американската компания, ръководена от бизнесмена Илон Мъск, възнамерява да разшири индустриалната си база в Германия посредством планове за създаване на железопътно товарно хранилище и складови уреди. Очаква се тези уреди да й оказват помощ да избегне зависимостта си от други снабдители, показват специалисти.

Местните поданици през февруари гласоподаваха срещу плануваното разширение на фабриката. " Тесла " и локалните управляващи обаче не се отхвърлят от него, защото вотът няма наложителен темперамент, показва Си Ен Би Си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР