Екипажите на Т-72 от групата войски Център“ прекъснаха ротацията на

...
Екипажите на Т-72 от групата войски Център“ прекъснаха ротацията на
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е прекъснала ротацията на украинските войски в посока Авдеевка

Екипажите на Т-72 от групата войски „ Център “ прекъснаха ротацията на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в посока Авдеевка. Това оповестиха от съветското министерство на защитата.

„ Екипажите на танковете Т-72 от групата войски „ Център “ с бърз огън от затворени огневи позиции удариха региона, където бяха съсредоточени украинските въоръжени сили, нарушавайки ротацията на персоналния състав в посока Авдеевка. С бързата офанзива част от екипажите на танковете принудиха бойците на украинските въоръжени сили да изоставен огневите си позиции и да се отдръпват “, споделиха от ведомството.

По време на въздушно разузнаване екипажът на безпилотния летателен уред " Орлан-30 " е разкрил противников цели и е предал координатите на танков отряд. След като заеха огневи позиции, танкистите, употребявайки цифрови балистични компютри и панорамни прицели Sosna-U, които са оборудвани с съвременен танк, унищожиха всички разпознати цели на разстояние повече от 5 км с осколково-фугасни муниции.

„ Стрелбата е осъществена по висяща траектория с непрекъсната промяна на огъня от оператора на дрона “, допълват от министерството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР