Екипажът на дроновете камикадзе Lancet на групата войски Център унищожи

...
Екипажът на дроновете камикадзе Lancet на групата войски Център унищожи
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на 60-тонен американски танк Abrams край Авдеевка

Екипажът на дроновете камикадзе " Lancet " на групата войски " Център " унищожи  американски танк Abrams в посока Авдеевка. Това оповестиха от съветското министерство на защитата.

„ Военнослужещи от подразделението за специфични сили на групата войски „ Център “ унищожиха танк „ Абрамс “ американско произвеждане в посока Авдеевка в зоната на специфична военна интервенция “, оповестиха от ведомството.

Операторите на безпилотния летателен уред Zala направиха въздушно разузнаване, търсейки бронирани машини на въоръжените сили на Украйна. След като откриха американски танк, военнослужещите проучиха режима на работа на противниковия танков екипаж, въздушната и радиоелектронната конюнктура. След като е избрал най-подходящото време и метеорологични условия, танкът е погубен с прецизен удар от боеприпасите на дрона Lancet.

„ Проследихме Abrams в продължение на три дни “, сподели командирът на взвода на специфичните сили във видео, публикувано от съветското министерство на защитата.  „ Още първия ден, когато го открихме, искахме да го ударим, само че врагът го отбрани доста съществено. Дронът ни беше заглъхнал от системи за електронна война. Трябваше да хвърча доста и да следя. Abrams в никакъв случай не е бил на едно място, непрекъснато е сменял огневи позиции или е пътувал до тила, с цел да презарежда гориво. По време на артилерийския обстрел танкът бързо напусна и изчака обстрела да завърши на безвредно за него място. На третия ден излетяхме доста рано и намерихме задачата. Приближихме я и за благополучие я улучихме. Въпреки че работата ни беше дълга и упорита, тя даде резултати. "

Дронът Lancet се създава от съветската компания ZALA Aero (част от концерна Калашников на Ростех). Оборудван е с няколко типа системи за ориентиране: координатни, с оптико-електронни средства и комбинирани. Устройството има ефирен информационен канал, който предава изображение на задачата, което ви разрешава да потвърдите триумфа на провалянето. Комплексът е кадърен да поразява цели в радиус от 40 км. Организацията майка на групата компании ZALA Aero, профилирана в създаването и производството на безпилотни самолети, е предприятието Aeroscan в Ижевск. Aeroscan, по-специално, създава муниции Lancet и разследващи дронове.

Танкът M1 Abrams е въоръжен със 105 mm нарезно оръдие M68A1 или 120 mm гладкоцевно оръдие M256 (Rheinmetall Rh-120). Бойно тегло - 54-66,8 тона, според от модификацията и конфигурацията. За цената на тази версия на транспортното средство, доставена от американците на Киев, може да се съди по изказването на съветника на Министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко, направено на 1 февруари 2023 година в канала на Telegram: „ Те са давайки ни 31 танка Abrams на стойност 400 милиона $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР