Екип от учени, включително и милиардерът на Върджин Груп, Ричард

...
Екип от учени, включително и милиардерът на Върджин Груп, Ричард
Коментари Харесай

Откриха сталактити в Голямата синя дупка в Белиз

Екип от учени, в това число и милиардерът на Върджин Груп, Ричард Брансън, се завърнаха от новаторска задача на дъното на Голямата синя дупка в Белиз с вълнуващи открития, съобщи CNN.

Голямата синя дупка е най-голямата в света дупка, с невероятните размери 300 метра и почти 125 метра дълбочина. Групата стартира своята авантюра през декември 2018 година, решена да открие тайните в дъното на Синята дупка.

Използвайки две подводници, експедицията снима нови облици и фрагменти вътре в Blue Hole и сътвори първата 3D карта на нейната сърцевина.

Едно от най-вълнуващите открития, в никакъв случай не виждано преди, са сталактити - тип минерални формирания, завършени като ледени висулки - почти 124 метра в дупката, доста покрай дъното.

"Това беше много вълнуващо, тъй като не са били картографирани там преди, не са били открити там ", твърди Ерика Бергман, основен океанограф и шеф на задачата. "Едно от невероятните неща към дупката е пластът от сероводород ", споделя Бергман. Слоят се спуска на към 91.44 м., изрязвайки цялата светлина и потапяйки водолазите в безспорна мрачевина.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР