Екип на РИОСВ-Русе извърши извънредна проверка в Разград по сигнал

...
Екип на РИОСВ-Русе извърши извънредна проверка в Разград по сигнал
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе извърши извънредна проверка по сигнал за миризми в Разград

Екип на РИОСВ-Русе извърши изключителна инспекция в Разград по сигнал за неприятни миризми в града. Проверката е разпредена от министъра на околната среда и водите Петър Димитров, като в екипа се е присъединил шефът на екоинспекцията Анелия Николова.

Извършени са обходи в региона на заустванията в река Бели Лом на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ)-Разград, „ Биовет “ АД - клон Разград, „ АДМ - Разград “ ЕАД и „ Водстрой “ АД - Разград. По време на инспекцията не са усетени неприятни миризми.В сектора към точките на заустване е установено подприщване на реката, в резултат на паднало дърво, което доста понижава естествената й проводимост. На излаз на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води - Разград е открито очевидно заслепение на наслойка. От изхода на пречиствателната станция са взети водни проби отпадъчни води за физико-химичен разбор, които ще се изпиват в Регионална лаборатория - Русе при Изпълнителна агенция по околна среда.

По информация на поданици на Разград тази заран, в централните елементи на града, са усетени неприятни миризми, които са с евентуален източник дъждопреливниците на канализационната мрежа. На

„ Водоснабдяване Дунав “ ЕООД в Разград - оператор на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води са дадени наставления в едноседмичен период да се извърши проучване на канализационната мрежа, дъждопреливниците и ревизионните шахти, а при нужда в едномесечен период да ги почисти от утайки и затлачвания.

Допълнително наставление за разчистване на речното корито и бреговата линия ще бъде обещано на локалните управляващи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР