Ежегодната надпревара в черногорското етно село Брезна започна на 19

...
Ежегодната надпревара в черногорското етно село Брезна започна на 19
Коментари Харесай

Вече месец продължава състезанието за най-мързелив гражданин в Черна гора

Ежегодната конкуренция в черногорското етно село Брезна стартира на 19 август тази година с 21 състезатели и продължава досега. Предишният връх от 24 дни бе строшен в понеделник, съобщи “Болкан Инсайт ”.

Петима състезатели остават в хоризонтално състояние с вярата да завоюват известност и премията от 1000 евро. Сочен за любимец все още е 21-годишен юноша от Сърбия.

„ Това е доста психическо съревнование и участниците са забавни персони “, сподели пред медиите уредникът Радоня Благоевич, който е притежател на курорта. Повечето състезатели са от Черна гора, само че има и от прилежащите Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, както и от Русия и Украйна.

“Компанията е фантастична ”, разяснява един от участниците.

Състезанието се организира за първи път през 2001 година в Брезна като комичен отговор на упорития стандарт, че черногорците са мързеливи и избират да останат в леглото, предава Българска телеграфна агенция. На тях са им присъщи, прочее, хуморът и самоиронията, и шампионатът по мързел потвърждава това. Състезанието се радва на интерес от доста интернационалните медии.

Съгласно регламента състезателите се хранят три пъти дневно и могат да стават за 15 минути на всеки осем часа за персонални потребности. Ползването на мобилни устройства не е неразрешено. Стоенето или седенето в леглото обаче води до незабавна дисквалификация. Участниците в конкуренцията са под лекарско наблюдаване.

Рекордът през 2021 година от 117 часа в леглото принадлежи на Дубравка Акшич. Тя взе участие и тази година в конкуренцията и споделя пред балканската редакция на Радио Свободна Европа: “Питаха ме какво беше първото нещо, което желаех да направя след надпреварата. Отговорих: да си умря. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР